Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea: Ziua Independenţei României este e coincidenţă fericită cu Ziua Europei

Mihai Gâdea: Ziua Independenţei României este e coincidenţă fericită cu Ziua Europei

Mihai Gâdea: Ziua Independenţei României este e coincidenţă fericită cu Ziua Europei
de M.Z.    |    09 Mai 2013   •   17:59

Ziua Independenţei de stat a României, 9 mai, care semnifică şi Ziua Europei, este o coincidenţă fericită şi are o conotaţie directă pentru noi, românii, a spus Mihai Gâdea, directorul Antenei 3.


Postul de televiziune Antena 3 este cel care a pregătit un cadou inedit pentru Uniunea Europeană: un steag de dimensiuni impresionante, care a fost amplasat în faţa Palatului Parlamentului. 


Update - Ambasadorul Irlandei, Oliver Grogan: Agenda europeană este dominată de tematici dificile
 
Update 18.24 - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu: Azi, 9 mai, românii au o dublă sărbătoare - România s-a proclamat stat independent în 1877 şi tot azi este ziua marii familii a Europei.
 
Această coincidenţă este un semn probabil ceresc. Îmi doresc o Românie pentru Europa, dar care este independentă, egală cu toate celelalte ţări ale Europei.

Sunt onorat de colaborarea cu Antena 3, ideile care s-au materializat în imensul steag arată volumul nostru de credinţă, încrederea care este mare şi în celelalte state ale UE.

 
Update 18.22 - Mihai Gâdea a mulţumit Primăriei Capitalei, partenerul nostru care a făcut ca aceste eveniment să fie posibil.


 
"Este e coincidenţă fericită (Ziua Independenţei României - n.r.) cu Ziua Europei, are o conotaţie directă pentru noi, pentru că putem să fim şi suntem europeni. Românii sunt europeni de mâna întâi", a spus directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, joi, la Palatul Parlamentului, unde are loc o recepţie cu ocazia Zilei Europei.

Update 18.11 - Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a felicitat Antena 3 pentru iniţiativa de a realiza acest steag imens al Uniunii Europene.
 
"Felicitări pentru iniţiativă, renaşte mândria de a fi român, european. Aveţi în Parlamentul României un sprijin şi un susţinător în tot ce înseamnă a fi european", a spus Zgonea.

 

Update 18.10
- Prezent la eveniment, premierul Victor Ponta a spus că trebuie să fim acea parte a Europei care acum este indicat să arătăm hotărâre şi determinare.
 

 
În ceea ce priveşte iniţiativa Antenei 3 de a face acest steag al UE, prim-ministrul a felicitat postul TV.

Astăzi, de ziua Europei, echipa Antenei 3 a pregătit un cadou inedit pentru Uniunea Europeană: un steag de dimensiuni impresionante, care a fost amplasat în faţa Palatului Parlamentului. 



Drapelul cântărește 800 de kilograme si măsoară 100 de metri lăţime şi 140 de metri lungime. 

Bucăţile imense de pânză au fost puse cap la cap de câteva croitorese iscusite de la Fabrica de Steaguri, iar stelele, simbolul Uniunii, au fost cusute manual după ce drapelul a fost întins pe Aerodromul din Clinceni.  
 


 
 

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close