Antena 3 CNN Actualitate Milionar din top 300, arestat pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Milionar din top 300, arestat pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Milionar din top 300, arestat pentru luare de mită şi trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Video News
05 Feb 2011   •   19:49

Un om de afaceri din Cluj, aflat în topul milionarilor, a fost arestat vineri seară! Afaceristul este suspectat că au ajutat o femeie să ajungă şefa vămii din Halmeu, pentru 130.000 de euro. El ar fi apelat la prietenii săi aflaţi în funcţii înalte, iar femeia a obţinut postul. Dar când afaceristul i-a mai cerut încă 300.000 de euro, şefa vămii s-a autodenunţat. Alţi doi bărbaţi au fost arestaţi vineri seară.

Milionarul arestat este Liviu Florian, unul dintre cei mai cunoscuţi afacerişti din Cluj. Totodată, este bănuit că ar fi unul dintre cei mai influenţi oameni din vestul ţării. Procurorii anticorupţie l-au adus în faţa judecătorilor pentru un dosar de luare de mită şi trafic de influenţă.

În urmă cu doi ani, o angajată a vămii i-ar fi cerut ajutorul pentru a ajunge inspector la vama din Halmeu. Liviu Florian i-ar fi spus şi preţul: 130.000 de euro. Aici ar fi intervenit cei doi complici ai afaceristului. Unul ar fi împrumutat bani de la cămătari, celălalt ar fi făcut plăţile.

Exact cum i s-a promis, femeia a ajuns la conducerea vamei din Halmeu. Asta deşi în aceeaşi perioadă era anchetată pentru un prejudiciu adus statului român de două milioane şi jumătate de euro.

După 6 luni de interimat, şefa vamei din Hamleu a cerut din nou ajutorul omului de afaceri. De data asta, procurorii spun că Liviu Florian i-ar fi cerut 300.000 de euro. Disperată, vameşa s-a autodenunţat.

Liviu Florian se află în topul 300 al milionarilor din România cu o avere estimată la 20 de milioane de euro.

I-a cumpărat fiului său un Ferrari, cu care acesta dădea liniuţe prin centrul Clujului.

Liviu Florian a avut primul lanţ de magazine din Cluj după revoluţie. În urmă cu 10 ani, ar fi cumpărat la jumătate de preţ de la Ministerul Agriculturii mai multe ferme din judeţ. Afacerile, însă, se pare că nu au mers foarte bine. De exemplu, această fermă de porci care a fost abandonată în urmă cu cinci ani.

Problemele economice i-ar fi adus problemele cu legea omului de afaceri clujean. Liviu Florian şi-a petrecut prima noapte în arest şi aşteaptă recursul. Între timp, procurorii lucrează la dosarele unor nume mari de la vamă şi de la direcţia de finanţe, care ar fi primit bani de la omul de afaceri.

 

×
Subiecte în articol: vama Cluj afacerist milionar mita arestat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close