Antena 3 CNN Actualitate Miltarii americani îşi prezintă armele la baza Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Miltarii americani îşi prezintă armele la baza Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Exerciţiu NATO de amploare în România. În scurt timp, la baza militară Mihail Kogălniceanu va fi prezentat echipamentul militar folosit de trupele americane dislocate aici. Sute de camioane, ambarcaţiuni, dar şi pontoane mobile vor fi dislocate de la o unitate a armatei SUA.

de Cătălina Buzoianu    |    19 Mai 2023   •   12:15

Este vorba despre Brigada 405 Sprijin Forţe Terestre, dislocată la baza Mihail Kogălniceanu.

Militarii vor prezenta astăzi, la baza militară Mihail Kogalniceanu din Constanţa tehnica lor şi echipamentul de care dispun. 

Citesşte şi: Coloane militare bat drumurile spre Frecăței și Vărsătura | Mii de soldați străini se adună în România pentru "Saber Guardian '23"

500 astfel de piese vor fi prezentate. Ulterior, militarii vor participa la exerciţii internaţionale de amploare, care se vor desfăşura pe teritoriul mai multor state, inclusiv în România: Saber Guardian 23, unde 10.000 de militari din România și din 13 alte state vor fi angrenaţi şi, ulterior Defender 23, un alt exerciţiu la care armata americană va participa cu 9.000 de militari şi, de asemenea, vor mai fi prezenţi 17.000 de militari din 26 de state aliante şi partenere.

Citeşte şi: Trupele NATO fac exerciţii de amploare în România. S-au mutat în Delta Dunării

"Aproximativ 10.000 de militari din România și din 13 națiuni aliate și partenere - Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia și SUA vor participa, în perioada 29 mai - 9 iunie, la exercițiul SABER GUARDIAN 23.

Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în poligoane și facilități militare, precum și în localități de pe teritoriul național, după cum urmează: în județul Constanța - Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și poligonul din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia; în județul Ialomița – raioane din localitățile Bordușani și Slobozia; în județul Brașov - Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”din Cincu; în județul Galați – Poligonul Smârdan; în județul Brăila – raioane din localitatea Vărsătura; în județul Tulcea - raioane din localitatea Frecăței, precum și în diferite locații din Municipiul București", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Citeşte şi: Exerciţii militare cu muniţie reală. Unde se desfăşoară şi ce restricţii au impus autorităţile române

Aproximativ 9.000 de militari americani și 17.000 de militari din 26 de națiuni aliate și partenere vor participa la Defender 23, un alt exercițiu care se va defășura în zece state, între 22 aprilie și 23 iunie.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close