Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Agriculturii: Lalelele olandeze nu conţin bacterii periculoase şi pot fi comercializate

Ministerul Agriculturii: Lalelele olandeze nu conţin bacterii periculoase şi pot fi comercializate

Ministerul Agriculturii: Lalelele olandeze nu conţin bacterii periculoase şi pot fi comercializate
Sursa foto: Foto: www.desicolours.com
22 Sep 2011   •   17:26

Lalelele olandeze nu conţin bacterii periculoase. Potrivit Ministerului Agriculturii, plantele pot fi comercializate pe piaţa din România.

Rezultatele parţiale ale analizelor efectuate de Laboratorul Fito-Sanitar din subordinea Ministerului Agriculturii au demonstrat că bulbii de lalele reţinuţi în vămile din judeţul Bihor conţin doar o specie de larve care nu sunt periculoase pentru plante. În plus, aceste larve pot fi îndepărtate relativ uşor, scrie gandul.info

Ministrul Valeriu Tabără a declarat că analizele entomologice au scos la iveală existenţa larvelor tripidae, alte verificări fiind încă în curs de desfăşurare: "Sunt dăunătoare, dar nu intră în sistemul de carantină".

"Noi nu umblăm să căutăm un agent patogen anume. Este o analiză complexă. Nu s-au încălcat nici un fel de proceduri, restul sunt speculaţii politice", a adăugat Tabără.

Pe data de 17 septembrie, , Garda Financiară a solicitat Agenţiei Naţionale Fito-Sanitare din subordinea Ministerului Agriculturii să ia parte la acţiunea de monitorizare a achiziţiilor intracomunitare provenind din Olanda care a avut loc în vămile Vărşand, Nădlac şi Borş.

Zece tiruri cu bulbi olandezi au fost reţinute în vămi, pentru a fi prelevate probe, iar trei tiruri s-au întors în Olanda, pentru a evita controalele.



 

×
Subiecte în articol: Ministerul Agriculturii piata
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close