Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Agriculturii toacă banii europeni pe nimicuri.. din nou! 25 MILIOANE de EURO pentru un site, un newsletter şi 100 de broşuri

Ministerul Agriculturii toacă banii europeni pe nimicuri.. din nou! 25 MILIOANE de EURO pentru un site, un newsletter şi 100 de broşuri

Ministerul Agriculturii toacă banii europeni pe nimicuri.. din nou! 25 MILIOANE de EURO pentru un site, un newsletter şi 100 de broşuri
Sursa foto: foto: ecomagazin.ro
16 Mar 2012   •   16:31

"Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală" (RNDR) este un proiect lansat de Ministerul Agriculturii din bani europeni, prin care fermierii români ar urma să primească informaţii despre fondurile europene.

Proiectul este însă în desfăşurare, momentan prezentându-se ca un site pe jumătate nefuncţional . Lista cu numele fermierilor înscrişi în baza de date nu este încă disponibilă.

Proiectul a fost lansat oficial ieri, în faţa ministrului Agriculturii. Însă problema este că pentru acest site, pentru newsletter-ul lunar prin care membrii reţelei vor primi invitaţii la toate evenimentele în domeniu,  şi pentru 100 de broşuri se vor cheltui 25 milioane de euro.

Banii vor intra în conturile unei firme spaniole, numită Innovacion y Desarrollo Local, SL-IDEL, care implementează proiectul. Din banii europeni luaţi de la Ministerul Agriculturii vor fi plătiţi în următorii patru ani 54 de oameni din diferite judeţe, oameni angajaţi ai companiei SL-IDEL.



Însă nu este prima dată când Ministerul Agriculturii toacă banii pe nimicuri. În 2010, acelaşi minister a alocat 2,082,000 euro pentru achiziţionarea de materiale "specifice de informare" şi "materiale promoţionale personalizate", precizează Jurnalul Naţional.

Cu alte cuvinte, peste 2 milioane de euro s-au alocat pentru tipărirea pliantelor, broşurilor, agendelor, mapelor. Din "restul" banilor au fost cumpărate 89,000 de pixuri, 10,000 de şepci, 10,000 de tricouri, 10,000 de pelerine, 208 steaguri de exterior şi 624 de steaguri de interior. 80% din aceşti bani au provenit din fonduri europene, iar 20% din bugetul naţional.


×
Subiecte în articol: Ministerul Agriculturii bani europeni
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close