Antena 3 Actualitate Ministerul Justiţiei neagă nominalizarea Alinei Bica pentru funcţia de procuror general

Ministerul Justiţiei neagă nominalizarea Alinei Bica pentru funcţia de procuror general

de Antena3.ro    |    06 Sep 2012   •   10:35
Ministerul Justiţiei neagă nominalizarea Alinei Bica pentru funcţia de procuror general Foto: INTACT Images

Ministerul Justiţiei neagă nominalizarea Alinei Bica, procuror DIICOT, pentru funcţia de procuror general al României, informează Mediafax. Ministerul de resort a precizat că propunerile pentru funcţiile de conducere din Ministerul Public vor fi efectuate în urma unor proceduri transparente.
   
Surse oficiale au declarat, miercuri seara, că procuroarea Alina Bica - fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în timpul guvernării PDL şi actual consilier al şefului DIICOT, Codruţ Olaru - ar fi o variantă pentru funcţia de procuror general al României, în locul Codruţei Kovesi, al cărei mandat expiră în 2 octombrie.
   
Sursele citate spuneau că noul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a avut o întrevedere cu procuroarea Alina Bica, ce a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei între 21 ianuarie 2009, până în 7 mai 2012, fiind detaşată de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
   
"Toate informaţiile vehiculate în mass-media pe această temă nu corespund realităţii", precizează, joi, Biroul de presă al Minsiterului Justiţiei.      Totodată sursa citată spune că ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, nu a avut nicio întâlnire cu procurorul DIICOT la care se face referire în materialul de presă şi nici cu alţi procurori pentru a discuta despre o posibilă nominalizare pentru funcţia de procuror general sau aceea de procuror şef DNA.
   
"Nominalizările vor fi efectuate în urma unei proceduri transparente ce va fi adusă la cunoştinţa opiniei publice. Având în vedere informaţiile ce se vehiculează în astfel de perioade, vă solicităm ca pentru confirmarea lor să vă adresaţi biroului de presă al MJ", mai spune sursa citată.
   
Alina Bica a fost secretar de stat în perioada mandatelor deţinute la Ministerul Justiţiei de Cătălin Predoiu, care a reuşit să obţină succesiv rapoarte pozitive privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, impus de Comisia Europeană.
   
După ce Guvernul condus de Răzvan Mihai Ungureanu a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură în luna mai, Alina Bica, procuror DIICOT, a fost numită consilier al procurorului şef al acestei direcţii, Codruţ Olaru.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close