Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii cere control la Spitalul Judeţean Arad, după dezvăluirile Antena 3

Ministerul Sănătăţii cere control la Spitalul Judeţean Arad, după dezvăluirile Antena 3

Inspectorii de sănătate publică vor verifica problemele medicale apărute. În acest moment există peste 15 plângeri penale după moartea mai multor pacienţi din secţiile COVID-19 din Spitalul Judeţean Arad, iar motivul este acelaşi, rudele reclamă faptul că bolnavii au primit tratament nepotrivit.

Ministerul Sănătăţii cere control la Spitalul Judeţean Arad, după dezvăluirile Antena 3
de Cristi Popovici    |    10 Feb 2021   •   17:50

Scandalul de la spitalul groazei ia amploare.  Avem informații noi despre cazul revoltător de la Spitalul Clinic Județean din Arad. 15 pacienți au murit, iar rudele acuză că oamenii nu au primit tratamentul potrivit. Sunt 15 plângeri penale făcute de rudele acestora, care reclamă că bolnavii nu au fost îngrijiți cum trebuie. Acum se cer necropsii si deshumari.

Cristi Popovici care în ultimele două zile a obținut mai multe detalii, în exclusivitate pentru Antena 3, oferă informaţii de ultimă oră.

"Se aşteaptă deocamdată un număr de înregistrare de la Parchet pentru plângerea pe care o avocată în numele mai multor pacienţi, plângere făcută pe numele unui medic de la Spitalul Judeţean Arad, dar şi pe numele instituţiei pentru ca dosarul să meargă mai departe.

Sunt acuzaţii de ucidere din culpă delapidare dar şi neglijenţă în serviciu pe numele acestui medic, cel care s-ar fi ocupat de mai mulţi pacienţi şi care nu le-ar fi supravegheat starea, nu le-ar fi supravegheat evoluţia medicală pe parcursul internării", a spus Cristi Popovici, jurnalist Antena 3

O avocată îi acuză pe medicii Spitalului Judeţean Arad că nu i-au tratat mama cum trebuie, atunci când pacienta era internată

"Ultimul caz, l-am abordat în această dimineaţă şi am stat de vorbă chiar cu avocata care reprezintă 15 familii, dar care la rândul ei este şi ea implicată pentru că mama ei a murit în acelaşi spital şi spune că medicii nu i-au făcut investigaţiile nu i-au urmărit starea de sănătate şi i-ar fi dat tratament necorespunzător afecţiunilor de care suferea. Cam de asta se plâng mai mulţi aparţinători ai pacienţilor care, din nefericire, au decedat la spitalul din Arad", a mai spus Cristi Popovici.

Spitalul Judeţean Arad se apără

Trebuie precizat că unitatea medicală se apără în toată această poveste. Sunt medici care spun că nu merită să fie batjocura mai multor rude doar pentru că au murit câţiva pacienţi şi spun la rândul lor, că şi-au făcut treaba în aceste 11 luni de când este pandemia şi lucrează non stop.

Asta am constatat şi eu, că sunt medici care îşi fac treaba dar din cauza unuia sau a doi, trei medici se stigmatizează toată branşa aceasta care luptă nop-stop pentru salvarea vieţilor pacienţilor.

Şi medici care, într-adevăr sunt acuzaţiile acestea de şpagă, cel puţin două acuzaţii, însă oamenilor deocamdată le e frică să se autodenunţe.

Avem un caz a unei doctoriţe care a refuzat şapaga şi ne-a spus atât pacienta cât şi doctoriţa că a primit o ciocolata cu 50 de euro ca saă aibă grijă de de o pacientă de pe ATI Arad. Doctoriţa a refuzat banii şi i-a dat înapoi femeii spunând că nu se poote aşa ceva", a mai spus Cristi Popovici.

Ministerul Sănătăţii cere control la Spitalul Judeţean Arad după dezvăluirile Antena 3

Sunt alte cazuri unde se practica aceste lucruri şi asta trebuie scos la iveală în perioada următoare. Atât controlul de la Ministerul Sănătăţii cât şi cel pe parte penală trebuie să scoată la iveală aceste probleme, a spus jurnalirtul Antena 3, Cristi Popovici.

Citeşte şi: Încă o acuzație gravă la Spitalul din Arad: Tratament dat unei paciente decedate de o zi

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close