Antena 3 CNN Actualitate Încă o acuzație gravă la Spitalul din Arad: Tratament dat unei paciente decedate de o zi

Încă o acuzație gravă la Spitalul din Arad: Tratament dat unei paciente decedate de o zi

Scandalul de la spitalul groazei ia amploare. O avocată îi acuză pe medicii Spitalului Judeţean Arad că nu i-au tratat mama cum trebuie, atunci când pacienta era internată. Mai mult decât atât, aceasta susţine că mamei i s-ar fi administrat, atenţie, tratament COVID-19 asta deşi medicii nu au testat-o la internare. Acum femeia a depus plângere penală pentru ucidere din culpă, neglijenţă în serviciu şi malpraxis.

Încă o acuzație gravă la Spitalul din Arad: Tratament dat unei paciente decedate de o zi
de Cristi Popovici    |    10 Feb 2021   •   17:00

Femeia de 70 de ani a fost internată la spitalul din Arad pe secţia de pneumologie. După ce a fost depistată pozitiv şi a fost tratată acasă timp de două săptămâni femeia a dorit investigaţii amănunţite.

Fiica pacientei reclamă faptul că medicii nu i-au făcut un test COVID-19 pentru a şti dacă este infectată, însă din prima zi i-au administrat tratament împotriva SARS-COV-2.

“Trei zile a fost bine, dintr-o dată s-a decompensat. Nu a mai putut să se ridice din pat. Că într-adevăr mama a reclamat că o doare burta. Medicii au avut o atitudine foarte neprofesionistă”, a spus pentru Antena 3, Oana Lazărescu, fiica femeii de 70 de ani care a murit de COVID-19 în Spitalul Judeţean Arad.

Acum, femeia acuză medicii că au început investigaţia abia după ce starea pacientei s-a deteriorat. Mai mult decât atât, după investigaţii medicii au descoperit bătrânei o tumoră gigant la abdomen. Fiica însă acuză că dacă i-ar fi făcut investigaţii la început, nu se ajungea să descopere tumora când era prea târziu.

“A ajuns mama în CT. Cu două ore înainte să moară au discutat fetiţle mele cu ea, după care nu am mai ştiut nimic. Ni s-a spus că a murit”, a spus pentru Antena 3, Oana Lazărescu, fiica pacientei.

Tratament dat unei paciente decedate de o zi

Surprinzător este că în dosarul medical apare că pacientei i s-a verificat pulsul, nivelul oxigenului şi temperatura, asta deşi murise de o zi.

“În data de 13 seara apare tratament medicamentos administrat când mama era deja decedată într-o altă secţie a spitalului.

Pe data de 14, atât dimineaţa cât şi seara apare administrat medicament medicamentos. Este în mod evident că a fost decont de medicament în contul mamei. Deci clar au fost luate din caserie. Banii nu ştim unde s-au dus. Este clar delapidare”, a spus penru Antena 3, Oana Lazărescu, fiica femeii de 70 de ani care a murit de COVID în Spitalul Judeţean Arad.

Acum femeia a depus plângere penală pentru ucidere din culpă, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, malpraxis şi delapidare.

Între timp la spitalul din Arad a fost deschisă o anchetă internă

“În cazul în care din rezultatul anchetei interne va reieşi că nu au fost respectate unele protocoale medicale cazul va ajunge în comisia de disciplină care conform legislaţiei în vigoare are calitatea de a propune sancţiuni”, a spus pentru Antena 3, Florina Ionescu manager Spital Judeţean Arad.

În acest moment există 15 plângeri penale după moartea mai multor pacienţi din secţiile COVID din Spitalul Judeţean Arad.

15 pacienți au murit, iar rudele acuză că oamenii nu au primit tratamentul potrivit. Sunt 15 plângeri penale făcute de rudele acestora, care reclamă că bolnavii nu au fost îngrijiți cum trebuie. Acum se cer necropsii si deshumari.

 Jurnalistul Antena 3, Cristi Popovici a obținut mai multe detalii, în exclusivitate pentru Antena 3, de la familia vârstnicei care a murit.

"Sunt acuzații extrem de grave aduse medicilor de la Spitalul Județean Arad de rudele unor pacienți care au murit de COVID, însă medicii vor și ei să vorbească, să-și spună partea lor de adevăr, pentru că - spun ei - sunt niște victime într-un război al declarațiilor și un război pornit de rude care poate nu înțeleg ce înseamnă să fii medic într-o secție de anestezie și terapie intensiv, cât timp petrec medicii aici și tratamentul care li se oferă și faptul că mulți pacienți ajung poate prea târziu pentru ca medicii să mai poată face ceva", a spus Cristi Popovici.

                                                                   

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close