Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Turismului, reacție în cazul copiilor blocați în aeroportul din Tokyo: „Asociația nu deține licență pentru turism și a fost amendată în trecut”

Ministerul Turismului, reacție în cazul copiilor blocați în aeroportul din Tokyo: „Asociația nu deține licență pentru turism și a fost amendată în trecut”

Ministerul Turismului, reacție în cazul copiilor blocați în aeroportul din Tokyo: „Asociația nu deține licență pentru turism și a fost amendată în trecut”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Iun 2019   •   23:54

Ministerul Turismului a anunțat că s-a autosesizat în cazul taberei pentru copii organizate în Tokyo de către o asociație din România care nu deținea licență pentru activitatea de turism.

Ministrul Turismului a dispus verificări de urgență, prin reprezentanții Direcției Control din cadrul Ministerului, la sediile ONG-ului aflate în București și Târgu-Jiu și a constatat că asociația nu a depus, până în prezent actele necesare obținerii unei licențe de turism. Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Turismului, în anul 2017 asociația a fost sancționată cu suma de 30.000 de lei pentru că desfășura activități specifice unei agenții de turism fără a deține, însă, licență de turism.

”Asociația organiza excursii sub pretextul unor tabere pentru copii”, transmite Ministerul. ”Reprezentanții operatorului economic au contestat sancțiunile în instanță, iar în primă fază, deși Ministerul Turismului a depus un dosar complet care cuprindea toate constatările, documentele și plângerile părinților, instanța a dat câștig de cauză asociației. Ministerul Turismului a contestat decizia, iar acum procesul urmează să fie analizat de o instanța judecătorească superioară”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Turismului mai spune că s-a păstrat în permanență legătura cu Departamentul Consular din Ministerul Afacerilor Externe, care a asigurat asistență consulară în toată această perioadă și a monitorizat permanent situația, și copiii se află în afara oricărui pericol, urmând a fi aduși în siguranță în România. Peste 80 de copii români, aflați zilele acestea în tabere internaționale, în SUA și Japonia, au avut parte de un coșmar: s-au trezit abandonați de organizatori, pe aeroporturile din Milano și Tokyo, fără bilete de întoarcere acasă.

Copiii rămași în Milano au început să sosească în țară, ei fiind împărțiți în grupuri de câte 5-6 pe cursă, în funcție de cum au fost găsite bilete disponibile. Cu un zbor low-cost, a sosit pe Otopeni prima grupă de cinci copii. Aceștia au fost însoțiți de Mihaela Ghinoiu, dar reprezentanta Asociației Young Partners a refuzat să dea ochii cu părinții și cu presa. 

Citește Și Zeci de copii români, abandonați pe aeroporturile din Tokyo, Doha şi Milano
 

×
Subiecte în articol: Răzvan Cuc Tokyo ministrul turismului
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close