Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei explică cum va funcționa mecanismul de compensare a facturilor la energie

Ministrul Energiei explică cum va funcționa mecanismul de compensare a facturilor la energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat cum va funcționa mecanismul de compensare a facturilor la energie. Subvenția va fi acordată direct în factură, a precizat ministrul.

Ministrul Energiei explică cum va funcționa mecanismul de compensare a facturilor la energie
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Sep 2021   •   20:09

„Regularizarea va fi la cinci luni de zile. Fiecare cred că poate să își gestioneze acest consum. Vrem să dăm drumul cât mai repede la acest lucru, vrem să fie cât mai simplu, să nu punem niciun om pe drumuri, să nici nu plimbăm oamenii pe la diverse autorități și nici banii între diverse autorități, iar discountul, compensarea, subvenția, cum vrem să îi spunem, să fie direct în factură, iar furnizorul să o recupereze prin deducere din taxele și impozitele pe care le plătește.”, a explicat Ministrul Energiei.

Pentru a beneficia de subvenție consumatorul nu trebuie să facă nimic, precizează Virgil Popescu:

„În factura care vă vine la sfârșitul lunii, dacă vă încadrați în acel consum, și acolo va trebui consumatorul să își gestioneze cât de cât consumul lunar, va veni factura automat. Practic, nu va trebui să facă nimic (n.r. consumatorul), asta vrem, să fie cât mai ușor de pas”, a mai spus oficialul.

Guvernul plănuiește compensarea facturilor la energie pentru 13 milioane de români, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, şi lucrează la o măsură de ajutor şi pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Ordonanța ar trebui să intre în vigoare începând cu 1 noiembrie 2021, în același timp cu Legea consumatorului vulnerabil. 

„La energie electrică oferim inclusiv un ajutor practic celor care vor să se mute de la furnizorul care are prețuri peste media prețului care este 82 de bani în momentul de față pe kW. Sub această medie va beneficia practic procentual de o compensare mai mare dacă se mută la un furnizor care are sub prețul sub medie", spunea ministrul Energiei la jumătatea lunii septembrie.

 

×
Subiecte în articol: energie Virgil Popescu ministrul energiei
Parteneri
Români morţi într-o mlaştină la graniţa SUA - Canada
x close