Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii, despre propunerile în privința reducerii folosirii pesticidelor: ”O înjumătățire a acestei cantități ar fi dus la falimentul fermierilor”

Ministrul Agriculturii, despre propunerile în privința reducerii folosirii pesticidelor: ”O înjumătățire a acestei cantități ar fi dus la falimentul fermierilor”

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a transmis, în cadrul Consiliului AgriFish, că reducerea la jumătate a cantității de pesticide folosite de fermierii români ar duce la falimentul acestora, ”cu consecințe grave asupra securității alimentare”.

Ministrul Agriculturii, despre propunerile în privința reducerii folosirii pesticidelor: ”O înjumătățire a acestei cantități ar fi dus la falimentul fermierilor”
Sursa foto: Inquam Photos/George Calin
de Andreea Ştefan    |    12 Dec 2023   •   10:13

”Am transmis în cadrul Consiliului AgriFish că scopul produselor de protecție a plantelor este de a-i ajuta pe fermieri în obținerea unor producții mai bune, iar orice instrument de reducere a cantității de pesticide trebuie să fie echitabil și să nu pună în pericol securitatea alimentară.

Propunerea de Regulament privind produsele de protecție a plantelor (SUR) trebuie retransmisă Comisiei, având în vedere votul negativ al Parlamentului European, de acum 3 săptămâni.

România este unul dintre statele care folosește o cantitate de pesticide la hectar mult sub media europeană (0,7 kg/ha față de 2,6 kg/ha).

Citește și: Florin Barbu, ministrul Agriculturii: ”Propunerea de regulament privind noile tehnologii genomice (NGT) nu a trecut de votul Consiliului AgriFish!”

O înjumătățire a acestei cantități, cum cerea Regulamentul respins de PE, ar fi dus la falimentul fermierilor cu consecințe grave asupra securității alimentare”, a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu, într-o postare pe Facebook.

Am transmis în cadrul Consiliului AgriFish că scopul produselor de protecție a plantelor este de a-i ajuta pe fermieri în obținerea unor producții mai bune, iar orice instrument de reducere a cantității de pesticide trebuie să fie echitabil și să nu pună în pericol securitatea alimentară. ? Propunerea de Regulament privind produsele de protecție a plantelor (SUR) trebuie retransmisă Comisiei, având în vedere votul negativ al Parlamentului European, de acum 3 săptămâni. ❗️România este unul dintre statele care folosește o cantitate de pesticide la hectar mult sub media europeană (0,7 kg/ha față de 2,6 kg/ha ). ❗️O înjumătățire a acestei cantități, cum cerea Regulamentul respins de PE, ar fi dus la falimentul fermierilor cu consecințe grave asupra securității alimentare. ?Propunerea Românei este de stabilire a unei cantități medii de pesticide la hectar peste care niciun stat european să nu poată trece. ❗️Doar așa vom reuși să protejăm munca fermierilor noștri și să menținem producția agricolă la un nivel care să ne asigure securitatea alimentară.

Publicată de Florin Barbu pe Luni, 11 decembrie 2023

×
Subiecte în articol: Florin Barbu ministrul Agriculturii
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close