Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educației: Până la 6 la mie nu se închid școlile!

Ministrul Educației: Până la 6 la mie nu se închid școlile!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică că nu va propune nimeni închiderea școlilor atât timp cât rata de incidenţă COVID nu a trecut de 6.

Ministrul Educației: Până la 6 la mie nu se închid școlile!
de Georgiana Adam    |    14 Mar 2021   •   17:40

”Nu văd de ce s-ar pune în discuție închiderea tuturor școlilor din București atâta vreme cât suntem și sperăm să rămânem departe de pragul de 6 la mie(...).

Îndemnăm întodeauna la respectarea regulilor și la vaccinare pentru a face tot posibilul pentru a nu ajunge la 6 la mie care este definit drept prag legal de la care se intră în carantină, deci și școlile se vor închide”, a spus Sorin Cîmpeanu, duminică, la Antena 3.

”Suntem obligați să luăm în considerare această situație, dar nu va propune nimeni închiderea școlilor atâta vreme cât reușim să rămânem sub 6 la mie”, a mai spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu: Elevii din anii terminali vor participa fizic la ore și în localitățile intrate în scenariu roșu

Ministrul Educației îndeamnă la respectarea regulilor de protecție, care includ aerisirea sălilor, purtarea măștii, distanțarea adecvata și testarea. Cîmpeanu a anunțat că se fac demersuri pentru a susține o testare non-invazivă, care va fi mai ușor de efectuat și mai acceptată de către părinți.

Citiți și: Bilanţ COVID-19 din 14 martie 2021. 4383 noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore

×
Subiecte în articol: ministrul educatiei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close