Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei: "Suntem dependenți de gazul rusesc. Nu avem suficient"

Ministrul Energiei: "Suntem dependenți de gazul rusesc. Nu avem suficient"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat, joi seara, la emisiunea Subiectiv de la Antena 3, că România, deși este producătoare de gaz, este dependentă de gazul rusesc. „Avem gaz, nu avem gaz suficient”.

Ministrul Energiei: "Suntem dependenți de gazul rusesc. Nu avem suficient"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    06 Ian 2022   •   22:52

Ministrul Energiei Virgil Popescu a spus că în perioada de iarnă România își asigură necesarul de gaz din import.

„România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze.

Gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă, acel 20-25% din import, este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”, a declarat Virgil Popescu, la Antena 3.

Acesta a precizat că este nemulţumit de preţul gazului în general, nu doar de cel al gazului rusesc. Virgil Popescu se așteaptă ca prețul gazului să scadă din primăvară.

„Eu mă aștept în perioada de primăvară-vară și toamnă să fie o scădere bruscă a prețului la gaz natural și odată cu așa-zisa operaționalizare a conductei Nord Stream 2, pentru că părerea mea și a colegilor din statele membre este că acest joc este făcut special pentru a presa operaționalizarea mai repidă a conductei”, a mai spus Popescu.

×
Subiecte în articol: ministrul energiei gazul rusesc
Parteneri
Cercuri negre pe cerul Moscovei! Locuitorii sunt îngroziți
x close