Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului, despre fake news-urile pe tema exploatărilor forestiere: ''Este o campanie agresivă şi fără precedent în România!''

Ministrul Mediului, despre fake news-urile pe tema exploatărilor forestiere: ''Este o campanie agresivă şi fără precedent în România!''

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a susţinut o conferinţă de presă unde a tras un semnal de alarmă despre campania de ştiri false cu privire la defrişările ilegale de păduri în această perioadă a stării de urgenţă. Ministrul i-a asigurat pe români că ''niciun tren cu buşteni nu a ieşit din ţară''.

Ministrul Mediului, despre fake news-urile pe tema exploatărilor forestiere: ''Este o campanie agresivă şi fără precedent în România!''
Sursa foto: Antena 3
14 Apr 2020   •   13:00

''Este o campanie agresivă şi fără precedent în România, demarată în această perioadă grea pentru ţara noastră, grea pentru Europa. Zilnic este lansată şi alimentată pe reţelele de socializare o avalanşă de mesaje toxice.

Am văzut şi eu poze, video-uri cu zeci de mii de share-uri. Acestea, dragi români, au un singur scop. Să vă inducă tuturor ideea unei catastrofe ecologice în pădurile româneşti. Populaţia nu are nicio vină. Orice om de bună-credinţă din România, asaltate de mesaje mincinoase îmbrăcate în forma adevărului, nu are cum să reacţioneze altfel.

După atâta campanie de fake news am ajuns la o stare de dezinformare publică în care orice camion care transportă legal material lemnos în ţara noastră este considerat transport ilegal.

Simpla existenţă a transportului de lemne este dovada jafului din pădurile României, fără nici cea mai mică dovadă că cei care promovează astfel de informaţii să aibă certitudinea că acolo s-a produs o ilegalitate. Orice informaţie de la Ministerul Mediului nu este veridică şi este considerată o protejare a cadrului mafiot sau ilegal din ţara noastră.

Orice transport de buştean care are loc pe căile ferate ale României este dovada clară a prăduirii pădurilor din României şi evident, exporturilor către străini (...)

Haideţi să vedem o bună parte a acestor cazuri care din nefericire au fost rostogolite, alimentate şi finanţate cu zeci de mii de euro în această amplă campanie de promovarea fake news-ului în România'', a declarat ministrul Costel Alexe într-o conferinţă de presă. 

Ministrul Mediului, despre fake news-urile pe tema exploatărilor forestiere: ''Este o campanie agresivă şi fără precedent în România!''

×

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close