Antena 3 Actualitate Ministrul Muncii reacționează în cazul de la Ditrău: „Mă surprinde atitudinea comunităţii faţă de cei doi srilankezi”

Ministrul Muncii reacționează în cazul de la Ditrău: „Mă surprinde atitudinea comunităţii faţă de cei doi srilankezi”

de S.T.    |    02 Feb 2020   •   12:55
Ministrul Muncii reacționează în cazul de la Ditrău: „Mă surprinde atitudinea comunităţii faţă de cei doi srilankezi”
Sursa foto: Foto: Violeta Alexandru/ Facebook

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a declarat surprinsă de atitudinea comunităţii faţă de cei doi lucrători srilankezi din comuna Ditrău.

„Sunt doi oameni care au venit să muncească, să-şi câştige existenţa la chemarea unui patron care a avut nevoie de oameni care să muncească în respectiva întreprindere şi prin care să poate să ducă afacerea mai departe. În situaţia de faţă, am cerut cu promptitudine informaţii, în primul rând, ITM cu privire la formele legale pe care aceştia le au şi mă vor informa luni la prima oră asupra rezultatelor verificării făcute. Am avut mai multe discuţii cu preşedintele CNCD pentru componentele care iau aspectul unei atitudini de discriminare din comunitate faţă de aceste persoane şi domnul preşedinte se autosesiseze urmând ca pe această latură să comunice domnia sa. Ceea ce mă surprinde pe mine este atitudinea celor din comunitate cu privire la doi oameni care vor să muncească uitând că şi românii noştri din afară sunt poate în pericol de a fi trataţi la fel, şi românii noştri au nevoie să fie trataţi cu respect acolo unde muncesc, fără să li se spună de către orice cetăţean din ţara europeană în care muncesc cum că n-ar vrea să le cumpere produsele pentru că sunt vândute de mâna unui român sau nu ar vrea să mănânce pâine pentru că a fost făcută de mâna unui român. Trebuie să ne gândim cu echilibru la aceste lucruri”, a afirmat, duminică, la Parlament, Violeta Alexandru.

Ea a susţinut că patronul societăţii comerciale este cel în măsură să ia decizii legate de afacerea sa.

Citiți și:

SCANDAL DITRĂU. IPJ Harghita a deschis dosar penal in rem pentru incitare la ură sau discriminare

×
Subiecte în articol: Ditrău
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close