Antena 3 CNN Actualitate MOŢIUNE DE CENZURĂ. Raluca Turcan, în plenul Parlamentului: "E ultima dată când un premier neligitim îndrăzneşte să-şi ameninţe colegii de partid şi membrii Opoziţiei cu dosare penale"

MOŢIUNE DE CENZURĂ. Raluca Turcan, în plenul Parlamentului: "E ultima dată când un premier neligitim îndrăzneşte să-şi ameninţe colegii de partid şi membrii Opoziţiei cu dosare penale"

MOŢIUNE DE CENZURĂ. Raluca Turcan, în plenul Parlamentului: "E ultima dată când un premier neligitim îndrăzneşte să-şi ameninţe colegii de partid şi membrii Opoziţiei cu dosare penale"
10 Oct 2019   •   11:19

Raluca Turcan, prim-vicepreședintele PNL, a atacat Guvernul Dăncilă, joi, în plenul Parlamentului, în timpul dezbaterilor privind adoptarea moţiunii de cenzură. "E ultima dată când un premier neligitim îndrăzneşte să-şi ameninţe colegii de partid şi membrii Opoziţiei cu dosare penale", a transmis Turcan. 

"Cred cu tărie că astăzi ne adresăm pentru ultima dată unui premier nelegitim care a călcat în picioare aşteptările unei ţări întregi de a merge mai mult spre Europa şi a nu reveni la fărădelegile anilor 90. Cred cu tărie că este pentru ultima dată când un premier neligitim îndrăzneşte să-şi ameninţe colegii de partid şi membrii Opoziţiei cu dosare penale ca pe vremea lui Liviu Dragnea. Toţi cei care aţi fost ameninţaţi aveţi posibilitatea să ieşiţi din această capitivitate creată exact de cea care a fost, la rândul ei, prizoniera unui condamnat penal, Liviu Dragnea". 

"Din păcate, sub incompetența acestei guvernări fărădelegea face legea! Clanurile interlope fac ravagii pe străzile României, sfidând Poliția. Iar mii de recidiviști eliberați de dumneavoastră și de dl. Iordache seamănă teroare în satele și orașele României.

Dumneavoastră și anturajul ați ajuns în situația dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. Erați obligați ca odată cu schimbarea structurii guvernului să cereți votul Parlamentului. Nu ați făcut-o, încercând efectiv să fugiți, inclusiv prin plecări în străinătate, de o obligație constituțională. În momentul de față, de facto și de jure, nu mai sunteți premierul României ci o persoană particulară care ocupă abuziv înalta demnitate de la Palatul Victoria!

Această moțiune de cenzură este șansa de a reveni în țară la o normalitate de tip european, de a restabili ordinea legală și constituțională la vârful statului. Moțiunea echivalează cu un mandat de aducere în fața Parlamentului pentru un guvern care refuză să respecte legea! Guvernarea Dăncilă este în momentul de față ruptă total de români și respinsă de ei la alegerile și referendumul din 26 mai.

Izolată internațional, este o guvernare părăsită de propria majoritate. V-ați încuiat în Palatul Victoria și faceți trei lucruri grave: mințiți și dezinformați, întrețineți mecanismul economic al fraudei de încredere de la alegerile trecute, folosiți banii publici în interes personal și politic.

Inclusiv astăzi, aici, de la acest microfon mințiți și dezinformați!

1. Ca să fie clar pentru propaganda PSD! Niciun guvern PNL nu va tăia nimic de la oamenii muncitori și cinstiți din România. PNL va fi preocupat de bunăstarea românilor. Singurii care trebuie să se teamă sunteți dumneavoastră și clientela politică parazitară.

2. Responsabilitatea situației dramatice din momentul de față este 100% a PSD.

Președintele Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea inițiativelor pro-infracționale, fie că vorbim de justiție sau de economie.

3. Toate creșterile de venituri de care faceți tam-tam au fost spulberate de creșterile de prețuri, de facturile și blocajele pe care le-ați generat. Singurele topuri în care se găsește România sunt cele legate de creșterile de prețuri, de lipsa de absorbție a fondurilor, de datoriile împovărătoare!

4. O altă minciună este aceea a “Neconflictualei” - între ghilimele - Viorica Dăncilă, cea care de fapt a aruncat România în această criză guvernamentală. După ieșirea ALDE de la guvernare, premierul a refuzat să vină în fața Parlamentului, să-și valideze echipa completată. O obliga Constituția! Doamna Dăncilă s-a pus singură în poziția de a avea o jumătate de guvern de fantome, cu ministere fără titulari, ba chiar cu interimate expirate. Cealaltă jumătate era oricum aproape ocupată de incompetenții care au scandalizat până și PSD-ul.

De aici până la descompunerea instituțională și morală a guvernării n-a fost decât un ultim pas. Dintr-o țară prost guvernată de Viorica Dăncilă, România a ajuns o țară neguvernată. Acest guvern nu mai are niciun fel de autoritate. Nu mai poate face nimic în mod convingător, pentru nimeni. Iar consecințele le suportă românii, ei au cel mai mult de suferit.

Doamna Dancilă și anturajul său au oroare de lege. Și infractorii din toată țara au înțeles perfect acest lucru. Fărădelegea e la putere pe străzile României! Este rezultatul campaniei de slăbire a instituțiilor de aplicare a legii. Autorii acestei crime sunt Liviu Dragnea, Carmen Dan, Florin Iordache și Viorica Dancilă.

Interlopii au prins curaj pentru că au fost încurajați de recursul compensatoriu al PSD care îi scoate din pușcării. Acum interlopii își fac de cap în plin centrul Capitalei ca la începutul anilor 90. Legăturile Poliției cu interlopii pe plan local răzbat în ochii opiniei publice în județele controlate de baroni PSD.

Peste tot, aceste scandaluri îngrozitoare scot la lumină o adevărată armată de paraziți cu pile de partid în instituțiile bugetare. Iar dumneavoastră, doamna Dăncilă, patronați cu o complicitate condamnabilă acest sistem care parazitează România și o lasă fără apărare în fața infractorilor de tot felul.

România, doamnă Dancilă, refuză să fie trasă înapoi spre capitalismul de cumetrie și spre jaful generalizat comis de PDSR în anii 90.  România are un singur drum, spre un stat modern de tip european, în care cetățenii au șansa reală de a avea o viața demnă. Pentru toate aceste episoade mizerabile enumerate anterior, doamna Dăncilă trebuie trimisă acasă, alături de colegii ei de aventură uzurpatoare.

Doamnelor și domnilor deputați și senatori,

Cei mai mulți v-ați lămurit. Știți prea bine cât de incapabil și de nociv pentru țară este guvernul Dăncilă. Până și foștii colegi de guvernare ai doamnei Dăncilă vorbesc astăzi, exasperați, despre ”lipsa de competență” și dezvăluie gaura de 9 miliarde de lei de la bugetul de stat. Acest guvern a fost generos doar cu clientela de tăietori de frunze la câini pe care i-ați oploșit în instituțiile statului!

În concluzie, moțiunea de cenzură trebuie votată cu DA ca o minimă obligație față de noi înșine și de români: pentru salvarea și igienizarea morală a instituției Guvernului României și a actului de guvernare.

Altfel, dăm mesajul că în politica și guvernarea din România este posibil orice, că regula este una singură: fără niciun fel de reguli, fără nici un fel de principii, în dezonoare și anarhie, cu consecințe extrem de grave pentru oameni!

Este cea mai puternică, urgentă și necesară moțiune de cenzură din ultimii 30 de ani.

• 237 de semnatari înseamnă chiar ceva mai mult decât majoritatea absolută;

• Demonstrează nu doar că Guvernul Dăncilă și-a pierdut majoritatea, dar și faptul că majoritatea Parlamentului nu-l mai suportă și îl vrea plecat. Acum!

• Numărul  și diversitatea semnatarilor, inclusiv de la PSD,  arată că moțiunea inițiată de noi este mai presus de vreun interes partizan. Este în interesul României;

• Calculele strict politicianiste legate de menținerea acestui guvern sunt de-a dreptul o trădare națională;

• Cinic vorbind, politicianist vorbind, dacă guvernul Dăncilă va supraviețui așa cum este el astăzi, ca vai de el, poate că am câștiga puncte din tribune, din Opoziție. Dar costurile pentru direcția țării, a bugetului și economiei,  pentru nivelul de trai al românilor vor fi tot mai mari până la insuportabile;

• Ar fi un act de lașitate și dezertare de la datorie. Poporul român și istoria nu ne-ar ierta.

PNL va vota DA, așa cum au votat și 6,5 milioane de români la referendumul din 26 mai. Guvernul Dăncilă PSD trebuie să plece astăzi acasă!!!

Dna Dancilă și anturajul său au oroare de lege. Și infractorii din toată țara au înțeles perfect acest lucru. Fărădelegea e la putere pe străzile României! Este rezultatul campaniei de slăbire a instituțiilor de aplicare a legii. Autorii acestei crime sunt Liviu Dragnea, Carmen Dan, Florin Iordache și Viorica Dancilă. Interlopii au prins curaj pentru că au fost încurajați de recursul compensatoriu al PSD care îi scoate din pușcării. Acum interlopii își fac de cap în plin centrul Capitalei ca la începutul anilor 90. Legăturile Poliției cu interlopii pe plan local răzbat în ochii opiniei publice în județele controlate de baroni PSD.Peste tot, aceste scandaluri îngrozitoare scot la lumină o adevărată armată de paraziți cu pile de partid în instituțiile bugetare. Iar dumneavoastră, doamna Dăncilă, patronați cu o complicitate condamnabilă acest sistem care parazitează România și o lasă fără apărare în fața infractorilor de tot felul.

România, doamnă Dancilă, refuză să fie trasă înapoi spre capitalismul de cumetrie și spre jaful generalizat comis de PDSR în anii 90.  România are un singur drum, spre un stat modern de tip european, în care cetățenii au șansa reală de a avea o viața demnă. Pentru toate aceste episoade mizerabile enumerate anterior, doamna Dăncilă trebuie trimisă acasă, alături de colegii ei de aventură uzurpatoare.Doamnelor și domnilor deputați și senatori,Cei mai mulți v-ați lămurit. Știți prea bine cât de incapabil și de nociv pentru țară este guvernul Dăncilă. Până și foștii colegi de guvernare ai doamnei Dăncilă vorbesc astăzi, exasperați, despre ”lipsa de competență” și dezvăluie gaura de 9 miliarde de lei de la bugetul de stat. Acest guvern a fost generos doar cu clientela de tăietori de frunze la câini pe care i-ați oploșit în instituțiile statului!

În concluzie, moțiunea de cenzură trebuie votată cu DA ca o minimă obligație față de noi înșine și de români: pentru salvarea și igienizarea morală a instituției Guvernului României și a actului de guvernare.

Altfel, dăm mesajul că în politica și guvernarea din România este posibil orice, că regula este una singură: fără niciun fel de reguli, fără nici un fel de principii, în dezonoare și anarhie, cu consecințe extrem de grave pentru oameni! Este cea mai puternică, urgentă și necesară moțiune de cenzură din ultimii 30 de ani.• 237 de semnatari înseamnă chiar ceva mai mult decât majoritatea absolută; Demonstrează nu doar că Guvernul Dăncilă și-a pierdut majoritatea, dar și faptul că majoritatea Parlamentului nu-l mai suportă și îl vrea plecat. Acum!• Numărul  și diversitatea semnatarilor, inclusiv de la PSD,  arată că moțiunea inițiată de noi este mai presus de vreun interes partizan. Este în interesul României;• Calculele strict politicianiste legate de menținerea acestui guvern sunt de-a dreptul o trădare națională;• Cinic vorbind, politicianist vorbind, dacă guvernul Dăncilă va supraviețui așa cum este el astăzi, ca vai de el, poate că am câștiga puncte din tribune, din Opoziție. Dar costurile pentru direcția țării, a bugetului și economiei,  pentru nivelul de trai al românilor vor fi tot mai mari până la insuportabile;  • Ar fi un act de lașitate și dezertare de la datorie. Poporul român și istoria nu ne-ar ierta.PNL va vota DA, așa cum au votat și 6,5 milioane de români la referendumul din 26 mai. Guvernul Dăncilă PSD trebuie să plece astăzi acasă!!!", a declarat Raluca Turcan în Parlament.

×
Subiecte în articol: premier Raluca Turcan

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close