Antena 3 CNN Actualitate Motivarea judecătorilor: Directorul Flori Dinu știa că produsele Hexi Pharma sunt neconforme, dar le-a promovat

Motivarea judecătorilor: Directorul Flori Dinu știa că produsele Hexi Pharma sunt neconforme, dar le-a promovat

Motivarea judecătorilor: Directorul Flori Dinu știa că produsele Hexi Pharma sunt neconforme, dar le-a promovat
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    01 Iun 2016   •   14:32

Flori Dinu, directorul general Hexi Pharma, a promovat produsele unităţilor spitaliceşti chiar dacă ştia că pun în pericol viața pacienților, se arată în motivarea judecătorilor. 

Aceasta trebuie să răspundă în faţa justiţiei pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune în formă continuată. Prejudiciul a ajuns la suma de 28 de milioane de lei.

În motivarea judecătorilor care au decis arestarea la domiciliu a directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, se arată că aceasta ar fi comis 128 de infracţiuni. 

Magistraţii mai spun că Flori Dinu a coordonat întreg personalul Hexi Pharma care a promovat produsele companiei şi a indus în eroare reprezentanţii unităţilor medicale. 

”La instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, inc. Dinu Flori a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele”, se arată în motivarea deciziei de arest la domiciliu.

Judecătorii mai spun că faptele au fost comise de Flori Dinu prin folosirea de etichete neconforme şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitaţii.ro.

”Prin vânzarea către numeroase unităţi sanitare a unor produse biocide improprii, societatea a împiedicat luarea de către acestea a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli”, se mai spune în motivarea magistraţilor.

Potrivit anchetatorilor, Flori Dinu a recunoscut faptul că a încheiat în numele Hexi Pharma  contracte pentru antiseptice de uz uman şi obiecte care nu respectau specificaţiile de pe etichete. 

Prejudiciul în acest caz, prin vânzarea produselor neconforme către spitale a ajuns la suma de peste 28 de milioane de lei.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit pe 22 mai, într-un accident rutier în judeţul Ilfov. Condrea se afla într-o maşină ce avea sigla firmei pe care o conducea. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut salva viaţa şoferului. Anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close