Antena 3 Actualitate Ne-a mințit Guvernul cu testele dezinfectanților diluați? ICECHIM ar fi refuzat să facă analizele Hexi, ca să nu-și păteze imaginea

Ne-a mințit Guvernul cu testele dezinfectanților diluați? ICECHIM ar fi refuzat să facă analizele Hexi, ca să nu-și păteze imaginea

de M.Z.    |    24 Mai 2016   •   19:17

Apar informații contradictorii în scandalul dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma

Purtătoarea de cuvânt a firmei a declarat marți, la Antena 3, că a trimis probe din produse la ICECHIM, pentru a fi analizate, însă institutul a refuzat acest lucru, pe motiv că nu ar vrea să-și asocieze imaginea cu acest scandal. Totodată, reprezentanții ICECHIM le-au mai spus celor de la Hexi că nu au reactivii necesari pentru a le face analize la dezinfectanți.

Totuși, în acest timp, Guvernul a ieșit și a prezentat analizele dezinfectanților Hexi, care au fost făcute la același institut, ICECHIM.

Informația a fost dezvăluită marți, de purtătoarea de cuvânt a firmei Hexi Pharma, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

”Am trimis pe 6 mai probe către ICECHIM, cu mult înainte de a trimite Guvernul”, a spus angajata Hexi Pharma, Loredana Albu.

Potrivit acesteia, atunci când au cerut o ofertă de preț de la ICECHIM pentru analizele dezinfectanților, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie (ICECHIM) le-a răspuns că nu le poate lucra anumite produse care au în componență iod, pe motiv că nu au reactivii necesari.

Angajata Hexi mai spune că, neoficial, reprezentanții ICECHIM le-au spus că nu le lucrează analizele, pentru că nu vor să-și asocieze imaginea cu scandalul din sănătate.

Totuși, când Guvernul a ieșit public și a prezentat analizele făcute dezinfectanților Hexi, unul din produse conținea iod. În plus, acest dezinfectant a fost prezentat ca fiind unul care nu avea mari probleme privind concentrația.

Așadar, se pune întrebare: de ce ICECHIM spune unor privați că nu le poate analiza toate produsele, pe motiv că nu au reactivi, iar pentru Guvern, aceleași analize se pot face?

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit duminică seară într-un accident rutier în judeţul Ilfov. Condrea se afla într-o maşină ce avea sigla firmei pe care o conducea. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut salva viaţa şoferului. Anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.

Ne-a mințit Guvernul cu testele dezinfectanților diluați? ICECHIM ar fi refuzat să facă analizele Hexi, ca să nu-și păteze imaginea

Cazul Hexi - primele NECONCORDANȚE: Poliția a declarat o vârstă diferită a șoferului mort față de vârsta lui Condrea

Citiți și: Mașina lui Dan Condrea a fost ridicată în timp record de polițiști. Jurnaliștii, împiedicați să se apropie de locul tragediei

Primele imagini de la locul accidentului lui Dan Condrea

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close