Antena 3 CNN Actualitate Ne-a mințit Guvernul cu testele dezinfectanților diluați? ICECHIM ar fi refuzat să facă analizele Hexi, ca să nu-și păteze imaginea

Ne-a mințit Guvernul cu testele dezinfectanților diluați? ICECHIM ar fi refuzat să facă analizele Hexi, ca să nu-și păteze imaginea

Ne-a mințit Guvernul cu testele dezinfectanților diluați? ICECHIM ar fi refuzat să facă analizele Hexi, ca să nu-și păteze imaginea
de M.Z.    |    24 Mai 2016   •   19:17

Apar informații contradictorii în scandalul dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma

Purtătoarea de cuvânt a firmei a declarat marți, la Antena 3, că a trimis probe din produse la ICECHIM, pentru a fi analizate, însă institutul a refuzat acest lucru, pe motiv că nu ar vrea să-și asocieze imaginea cu acest scandal. Totodată, reprezentanții ICECHIM le-au mai spus celor de la Hexi că nu au reactivii necesari pentru a le face analize la dezinfectanți.

Totuși, în acest timp, Guvernul a ieșit și a prezentat analizele dezinfectanților Hexi, care au fost făcute la același institut, ICECHIM.

Informația a fost dezvăluită marți, de purtătoarea de cuvânt a firmei Hexi Pharma, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

”Am trimis pe 6 mai probe către ICECHIM, cu mult înainte de a trimite Guvernul”, a spus angajata Hexi Pharma, Loredana Albu.

Potrivit acesteia, atunci când au cerut o ofertă de preț de la ICECHIM pentru analizele dezinfectanților, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie (ICECHIM) le-a răspuns că nu le poate lucra anumite produse care au în componență iod, pe motiv că nu au reactivii necesari.

Angajata Hexi mai spune că, neoficial, reprezentanții ICECHIM le-au spus că nu le lucrează analizele, pentru că nu vor să-și asocieze imaginea cu scandalul din sănătate.

Totuși, când Guvernul a ieșit public și a prezentat analizele făcute dezinfectanților Hexi, unul din produse conținea iod. În plus, acest dezinfectant a fost prezentat ca fiind unul care nu avea mari probleme privind concentrația.

Așadar, se pune întrebare: de ce ICECHIM spune unor privați că nu le poate analiza toate produsele, pe motiv că nu au reactivi, iar pentru Guvern, aceleași analize se pot face?

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit duminică seară într-un accident rutier în judeţul Ilfov. Condrea se afla într-o maşină ce avea sigla firmei pe care o conducea. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut salva viaţa şoferului. Anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.

Ne-a mințit Guvernul cu testele dezinfectanților diluați? ICECHIM ar fi refuzat să facă analizele Hexi, ca să nu-și păteze imaginea

Cazul Hexi - primele NECONCORDANȚE: Poliția a declarat o vârstă diferită a șoferului mort față de vârsta lui Condrea

Citiți și: Mașina lui Dan Condrea a fost ridicată în timp record de polițiști. Jurnaliștii, împiedicați să se apropie de locul tragediei

Primele imagini de la locul accidentului lui Dan Condrea

 

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close