Antena 3 CNN Actualitate România va avea un nou domeniu schiabil. Ar urma să cuprindă 20 de kilometri de pârtii

România va avea un nou domeniu schiabil. Ar urma să cuprindă 20 de kilometri de pârtii

Românii vor avea parte de un nou domeniu schiabil, chiar în țara noastră. Acesta ar urma să cuprindă 20 de kilometri de pârtii. Investiția se ridică la 50 de milioane de euro.

România va avea un nou domeniu schiabil. Ar urma să cuprindă 20 de kilometri de pârtii
Sursa foto: Primăria Rodna
de Ioana Mircea    |    04 Apr 2024   •   20:45

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va finanța un proiect ambițios pentru dezvoltarea turismului în comuna Rodna, din județul Bistrița Năsăud, prin construirea unui domeniu schiabil ce va cuprinde peste 20 de kilometri de pârtii de diferite grade de dificultate. Potrivit declarațiilor primarului comunei, Valentin Grapini, acest proiect a fost inclus în "Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism", iar Ministerul a aprobat finanțarea în sistem de plăți multi-anuale.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu planul noului domeniu schiabil

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Proiectul nostru pentru dezvoltarea celui mai mare domeniu schiabil din România a fost inclus în Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism. În urma ședinței desfășurate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, am primit avizul tehnico-economic și acordul de finanțare a proiectului, în sistem de plăți mult-anuale.

Domeniul schiabil va fi nu doar un loc de bucurie și aventură pentru iubitorii sporturilor de iarnă, ci și un punct de atracție turistică care va aduce beneficii semnificative întregii noastre regiuni”, a declarat primarul.

Proiectul, care a fost propus inițial în 2018, a fost reactualizat după ce a fost uitat în sertar în urma schimbărilor guvernamentale. Se preconizează că semnarea contractului cu Ministerul Turismului va avea loc până la sfârșitul acestui an, iar domeniul schiabil ar urma să fie complet amenajat în aproximativ 3 ani, cu o valoare estimată la 50 de milioane de euro.

Potrivit planurilor, domeniul schiabil va avea între 18 și 22 de kilometri de pârtii, variind în dificultate și cuprinzând pârtii albastre, roșii și negre. Accesul la pârtii va fi asigurat din Valea Vinului, iar acestea vor fi unite între ele prin intermediul unei pasarele.

De asemenea, domeniul schiabil va fi dotat cu telescaune și telegondole, care vor fi utilizate și în timpul verii pentru a ajunge în zonele de promenadă. Pe lângă facilitățile pentru sporturile de iarnă, vor fi construite și spații de cazare, restaurante și locuri de parcare pentru vizitatori, potrivit bistriteanul.ro.

×
Subiecte în articol: schi Bistriţa Năsăud
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close