Antena 3 CNN Actualitate O nouă ipoteză în cazul crimei din Mangalia. Avocatul Alinei: "Loredana era paralizată de frică"

O nouă ipoteză în cazul crimei din Mangalia. Avocatul Alinei: "Loredana era paralizată de frică"

O nouă ipoteză apare în cazul crimei de la Mangalia, acolo unde Loredana şi-a ucis cea mai bună prietenă, pe Alina, în urmă cu câteva luni.

O nouă ipoteză în cazul crimei din Mangalia. Avocatul Alinei: "Loredana era paralizată de frică"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    04 Oct 2023   •   15:55

Avocatul victimei, Florin Răican, dezvăluie că Loredana Atănăsoaie, tânăra din Vaslui care şi-a ucis cu sânge rece prietena, ar fi făcut un avort în urmă cu ceva timp, iar Alina Ciobanu o critica. 

Acesta ar putea reprezenta un nou mobil al crimei, susţine avocatul victimei.

"Desigur, acesta este doar un scenariu ce pare mai verosmil în raport cu probele administrate în dosar decât cel rezultat din declarațiile inculpatei. 

La fel de bine se poate ca inculpata Loredana să fie doar confuză în ceea ce privește circumstanțele esențiale ale faptei și să nu încerce neapărat să ascundă adevărul.

Citește și: Loredana, criminala de la Mangalia a povestit cu detalii ce s-a întâmplat în noaptea crimei: "Eu plângeam pentru că nu voiam să o înjunghii!"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Oricum s-ar fi întâmplat în acea cameră de hotel acest dosar nu poate fi considerat soluționat până nu va fi stabilit mobilul crimei. Practic, trebuie stabilit care a fost impulsul psihic care a determinat-o pe inculpata Loredana să o ucidă pe Alina (...).

Pe de altă parte, în ultima declarație dată de inculpata Loredana în fața procurorului, aceasta a arătat că Alina spunea diverse vorbe despre ea și că era dezamăgită de faptul că Alina nu dorește să se împace cu ea (...).

Recapitulând se poate concluziona că între cele două colege și prietene exista o stare conflictuală dar care nu era vizibilă pentru toată lumea; că inculpata Loredana, fire mai libertină, a avut mai multe relații pasagere și prietenii nocturne; că Alina își depusese demisia în acea zi și că, peste câteva ore, avea să plece spre casă, adică spre localitatea din care ambele proveneau iar inculpata Loredana era dezamăgită de faptul că Alina spune anumite lucruri și că refuză să se împace cu ea.

Toată această serie de situații de fapt ar putea căpăta o logică și s-ar putea întrezări motivul crimei dacă am adăugă și faptul neștiut până acum că Loredana rămăsese însărcinată în urma multiplelor relații avute cu diverși bărbați și că fusese nevoită să facă o întrerupere de sarcină. 

Se pare că Alina i-ar fi reproșat atât lipsa de decență, desfrânarea dar, mai ales, faptul că a recurs la avort și nu a oferit nici o șansă fătului. Acestea ar putea fi acele "vorbe" spuse de Alina și care o deranjau pe inculpată. 

Alina asocia avortul cu crima infantilă și din acest motiv începuse să o vadă pe Loredana cu alți ochi. Considera că mersese prea departe. 

La rândul ei, Loredana era paralizată de frica faptului că familia ei, mai cu seamă mama și fratele său mai mare, ar putea afla despre aventurile ei și despre întreruperea de sarcină. Considera că ar fi dezonorant ca familia ei să afle despre avort pentru că astfel ar fi putut pierde stima, dragostea și prețuirea lor. 

Cel mai probabil, teama nejustificată că secretul întunecat al avortului este în pericol, că Alina nu ar avea tăria de a păstra tăcerea atunci când va ajunge în preajma familiei inculpatei, a condus la luarea rezoluției infracționale", susține avocatul Alinei Ciobanu, Florin Răican, într-o postare pe blogul său.

×
Subiecte în articol: crima din Mangalia avort
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close