Antena 3 CNN Actualitate Noua strategie de turism a grecilor. Ce avantaje au românii. Interviu cu ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias

Noua strategie de turism a grecilor. Ce avantaje au românii. Interviu cu ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias

De la 1 mai românii nu mai au niciun fel de restricţie de călătorie în Grecia. Guvernul de la Atena a eliminat toate actele necesare la intrarea în ţară pe perioada pandemiei, deci singurul document pe care va trebui să-l prezentăm la vamă este buletinul sau paşaportul. Ministrul grec al Turismului a acordat un interviu în exclusivitate pentru Antena 3.

Noua strategie de turism a grecilor. Ce avantaje au românii. Interviu cu ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias
Sursa foto: Twitter/ ANA-MPA news
de Alina Anghel    |    06 Mai 2022   •   15:11

Aţi ales aşa numita strategie ''door to door'' şi mă întrebam de ce aţi ales România ca primă destinaţie?

”În primul rând, pentru că aşa am promis. Am fost aici la finalul lunii februarie cu premierul grec, apoi m-am văzut cu oamenii din piaţă, cu tur operatorii din România, proprietari de companii, transportatori, prieteni din ambasade, care mi-au spus: ''Dacă vrei să-i convingi pe români şi să clădeşti o relaţie bună cu românii, ar trebui să te întorci. Şi nu doar să te întorci, ci să ne ajuţi şi cu birocraţia, cu protocoalele sanitare, cu modul în care călătorim la graniţa voastră nordică''. Aşa că mai întâi m-am ocupat de asta şi apoi am revenit, pentru a putea să anunţ că, de la 1 mai, tot ceea ce au românii nevoie pentru a călători este paşaportul şi nimic mai mult, fără formular pentru intrarea în ţară , fără certificat sanitar, fără test PCR, fără test rapid, dovadă de vaccinare. Sunteţi bineveniţi să călătoriţi în Grecia fără niciun fel de birocraţie.

Cred că a venit vremea să revenim măcar la o normalitate parţială, nu să ignorăm măsurile , nu renunţând la monitorizarea situaţiei, continuând să fim responsabili şi realişti, dar dând oamenilor posibilitatea să trăiască în cel mai bun mod posibil”.

Domnule ministru, m-am uitat pe cifre: anul 2019 a fost grozav, aţi avut încasări record din turism. Apoi, bineînţeles din cauza panemiei, au scăzut. Vă aşteptaţi la o revenire anul acesta?

”Monitorizăm situaţia cu războiul, deoarece a creat probleme, cu energia, inflaţia şi chiar psihoogice. Pe de altă parte, vedem o revenire. Dar o luăm zi cu zi, pentru că niciodată nu ştii ce va fi săptămâna viitoare.

Numărul călătorilor din România, uitându-mă la statistici şi la cifrele de la tur operatori, sunt foarte bune, ar putea fi similare cu cele din 2019. Dar interesul nostru este ca românii să călătorească în Grecia şi să se simtă bine, ca sectorul turistic din Grecia să-i respecte pe români, să-i facă să se simtă bine. , astfel încât să revină acasă şi să spună şi altora: ''Da, grecii ne-au respectat, au avut grijă de noi, am avut experienţe turistice incredibile, la mare, la munte, mâncarea, vinul, dansul, cu muzica, cu totul, şi vrem să revenim".

Dacă aveţi un mesaj pentru telespectatorii Antena3, vă rog să-l transmiteţi. Şi, dacă vreţi să transmiteţi ceva ce i-ar încuraja pe oameni să viziteze Grecia, vă rog.

”Vreau să mulţumesc pentru modul în care am fost primit aici, m-am simţit ca acasă, ceea ce este foarte important. Îmi plac românii, pentru că atunci când gândesc ceva, spun, îşi fac vocile auzite şi am avut oportunitatea în ultimele două zile să-i ascult. De obicei, politicienii vorbesc, vorbesc, vorbesc, a fost plăcut să ascult şi să înţeleg care le sunt nevoile, şi ştiu că şi românilor le plac grecii, toţi europenii”.

×

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Horoscop 30 mai 2023. Racii merg pe instinct, Berbecii trec printr-un test
x close