Antena 3 CNN Actualitate A fost confirmat al cincilea caz de infectare cu noua tulpină de COVID din Marea Britanie

A fost confirmat al cincilea caz de infectare cu noua tulpină de COVID din Marea Britanie

Un nou caz de infectare cu noua tulpină B.1.1.7 a virusului Sars Cov-2, originară din Marea Britanie, a fost depistat marţi.

A fost confirmat al cincilea caz de infectare cu noua tulpină de COVID din Marea Britanie
de Adrian Iclozan    |    26 Ian 2021   •   16:11

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar, din Constanța.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv.

În perioada 4 ianuarie - 6 ianuarie 2021 pacientul a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021, a ajuns într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată.

În data de 17 ianuarie 2021 pacientului i s-a recoltat o probă pentru un nou test RT-PCR, al cărui rezultat a fost, de asemenea, pozitiv.

Pacientul din Constanţa nu a călătorit în Marea Britanie

La acel moment, întrucât exista suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, s-a făcut secvențierea la Institutul Matei Balş iar confirmarea a venit în data de 26 ianuarie.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanța are în desfățurare o nouă anchetă epidemiologică pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.

Cel de-al patrulea caz, confirmat luni, la Suceava

Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2 a fost depistată și la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie. Între timp, acesta a fost externat dar s-a reinternat în Spitalul Judeţean, la Secţia de Boli Infecţioase.

Pacientul a fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie în CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret și, din 11 ianuarie, în Spitalul Județean Suceava. El a rămas internat acolo până în data de 22 ianuarie.

Când a devenit simptomatic, bărbatul era în carantină la domiciliu, precizează Ministerul Sănătății.

În data de 24 ianuarie, pacientul s-a reinternat în spitalul județean, la secția de Boli Infectioase, unde se află și în prezent, în investigații și tratament.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close