Antena 3 CNN Actualitate Noua tulpină de COVID, cu contagiozitate sporită şi originea în Marea Britanie, depistată la Suceava

Noua tulpină de COVID, cu contagiozitate sporită şi originea în Marea Britanie, depistată la Suceava

Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2 a fost depistată și la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie. Între timp, acesta a fost externat dar s-a reinternat în Spitalul Judeţean, la Secţia de Boli Infecţioase.

Noua tulpină de COVID, cu contagiozitate sporită şi originea în Marea Britanie, depistată la Suceava
Sursa foto: Agerpres
de Paul Ciurari    |    Adrian Iclozan    |    25 Ian 2021   •   16:30

Pacientul a fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie în CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret și, din 11 ianuarie, în Spitalul Județean Suceava. El a rămas internat acolo până în data de 22 ianuarie.

Când a devenit simptomatic, bărbatul era în carantină la domiciliu, precizează Ministerul Sănătății.

În data de 24 ianuarie, pacientul s-a reinternat în spitalul județean, la secția de Boli Infectioase, unde se află și în prezent, în investigații și tratament.

DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma căreia au rezultat patru contacți direcți care se afla în carantină, sub supraveghere.

Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino. Cazul de la Suceava este al patrulea caz confirmat în România de infectare cu tulpina originară din Marea Britanie, a cărei contagiozitate este crescută.

 

×
Subiecte în articol: noua tulpină Suceava
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close