Antena 3 CNN Actualitate Un alt pericol alimentar. Jumătate din pâinea de pe piața din România conține E-uri, zahăr și prea multă sare

Un alt pericol alimentar. Jumătate din pâinea de pe piața din România conține E-uri, zahăr și prea multă sare

Jumătate din pâinea de pe piața din România are E-uri, zahăr și sare foarte multă. Arată rezultatele unui studiu realizat de Infocons.

Un alt pericol alimentar. Jumătate din pâinea de pe piața din România conține E-uri, zahăr și prea multă sare
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    14 Ian 2022   •   15:37

Un studiu realizat de Infocons pe baza a 50 de produse tip pâine ce se regăsesc pe piața din România a relevat că doar 26% dintre produse afișează procentajul ingredientului principal.

Studiul mai arată că 50% din produsele analizate au E-uri în compoziție. 8% din produse au în compoziție 4 E-uri, 4% din produse au în compoziție 3 E-uri, 14% din produse au în compoziție 2 E-uri, iar 24% din produse au în compoziție 1 aditiv.

Din punct de vedere al cantității de sare si zaharuri, cantitatea de zaharuri este cuprinsă între 0.22g si 7g, iar 2% dintre produsele studiate nu au menționat dacă se regasesc sau nu zaharuri în compoziția lor. Cantitatea de sare este cuprinsă între 0.1g si 2.3g, iar 2% dintre produsele studiate nu au avut în compoziție sare.

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în pâine, 60% dintre produsele studiate au avut în componență acid ascorbic (E300), 48% dintre produsele studiate au avut în componență acid sorbic (E200) și 40% dintre produsele studiate au avut în componență propionat de calciu (E282).

Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale per 100g produs. Valoarea energetică este cuprinsă între 211 kcal și 406 kcal. Cantitatea de grăsimi variază între 0.3g și 9.2g. Cantitatea acizilor grași este cuprinsă între 0.1g și 2.2g 2% dintre produsele studiate nu au menționat dacă se regasesc sau nu acizi grași în compoziția lor. Cantitatea de fibre se situează între 1.3g și 11.54g. Cantitatea de proteine se situează între 5.97 și 15.48g. Cantitatea de glucide se situează între 28.24g și 84.2g.

×
Subiecte în articol: pâine E-uri zahar sare
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close