Antena 3 CNN Actualitate Parcul Bordei, în pericol de dispariţie

Parcul Bordei, în pericol de dispariţie

Parcul Bordei, în pericol de dispariţie
28 Ian 2007   •   15:32

Proprietarul terenului, Costică Costanda, pare că a căzut la pace cu municipalitatea. Edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, scoate la bătaie o promisiune de acum trei ani a fostului primar Traian Băsescu, pe care o apără acum până în pânzele albe: Parcul Bordei va rămâne spaţiu verde. Consilierii municipali şi conducerea primăriei Capitalei par să fi cedat insistenţelor proprietarului, Costică Costanda.

Comisia tehnică de urbanism a municipalităţii a discutat soluţiile care să satisfacă cererea acestuia de a construi blocuri pe malul Lacului Floreasca. În schimb, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a rămas printre puţinele oficialităţi care se opun contruirii unui cartier în Parcul Bordei. În lupta cu primăria Capitalei l-a atras şi pe fostul primar, Traian Băsescu.

Primarul Chiliman este singurul care poate elibera autorizaţii de construcţie pe malul Lacului Floreasca, deoarece parcul Bordei e în sectorul 1, însă de blocuri sau birouri nici nu vrea să audă. În lupta pentru menţinerea parcului Bordei, Chiliman invocă şi o nouă lege de protecţia mediului, apărută la începutul anului, lege care, potrivit primarului, interzice persoanelor fizice să constuiască pe spaţiul verde.

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close