Antena 3 CNN Actualitate Un partid austriac cere guvernului de la Viena să nu blocheze aderarea României la spațiul Schengen

Un partid austriac cere guvernului de la Viena să nu blocheze aderarea României la spațiul Schengen

Președinta formațiunii politice austriece NEOS, Beate Meinl-Reisinger, a cerut guvernului de la Viena să-şi retragă decizia de a se opune aderării României la Schengen.

Un partid austriac cere guvernului de la Viena să nu blocheze aderarea României la spațiul Schengen
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2022   •   16:22

NEOS face parte din aceeași familie politică europeană cu USR.

"Salutăm poziția partidului austriac NEOS, care și-a anunțat susținerea pentru aderarea României la spațiul Schengen”, transmite USR într-un comunicat de presă.

Potrivit USR, șefa NEOS a arătat că OVP (Partidul Popular Austriac, din familia PNL), la putere în Austria, "pune în pericol, prin opoziția față de aderarea României, însăși  esența proiectului european - libertatea".

"Austria limitează de una singură libertățile cetățenilor UE. Guvernul federal ar trebui să analizeze cu mare atenție cine sunt aliații noștri. Formarea unei axe Nehammer-Orban-Vucic și alienarea României, Bulgariei și a restului țărilor UE nu este în interesul Austriei”, a declarat Beate Meinl-Reisinger (foto).

Claudia Gamon, europarlamentar NEOS, a arătat, la rândul său, că România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen încă din 2011.

"Aderarea unei țări la spațiul Schengen nu ține de dispozițiile și de situația de moment a OVP, ci de anumite criterii strict tehnice. E timpul ca neacceptarea acestor state în Schengen să se încheie", a spus Gamon.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close