Antena 3 CNN Actualitate O persoană a fost rănită, după ce a schiat pe o pârtie închisă din Poiana Braşov | Avertismentul salvamontiştilor

O persoană a fost rănită, după ce a schiat pe o pârtie închisă din Poiana Braşov | Avertismentul salvamontiştilor

O persoană s-a rănit, vineri, în timp ce schia pe o pârtie închisă din Poiana Braşov, salvamontiştii fiind chemaţi să intervină.

O persoană a fost rănită, după ce a schiat pe o pârtie închisă din Poiana Braşov | Avertismentul salvamontiştilor
Sursa foto: Salvamont Poiana Brasov/ Facebook
de Silvia Preda    |    13 Ian 2023   •   21:35

"Deși pârtiile nu au fost încă deschise, există persoane care urcă cu echipament de schi/snowboard în partea superioară a masivului, iar incidentele nu au întârziat să apară.

Este și cazul unei persoane care s-a accidentat în timp ce schia pe o astfel de pârtie închisă

Reamintim iubitorilor sporturilor de iarnă că domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru nu a fost încă deschis, cu excepția pârtiei Stadion. Deși zilele acestea a nins în partea superioară a masivului, depunându-se un strat de zăpadă, acesta este insuficient pentru începerea în siguranță a sezonului.

La acest moment se lucrează intens ori de câte ori temperaturile permit producerea zăpezii artificiale, care este deocamdată depozitată în grămezi, pentru conservare, nefiind distribuită uniform și nivelată pe întreaga suprafață a pârtiei.

În aceste condiții, există zone care sunt acoperite doar de stratul superficial de zăpadă naturală, insuficient însă pentru a acoperi denivelările și rigolele", a transmis, vineri, Salvamont Poiana Braşov.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close