Antena 3 CNN Actualitate Patru pacienți COVID-19 români, transferați la ATI în Italia

Patru pacienți COVID-19 români, transferați la ATI în Italia

Patru bolnavi COVID-19 din România au fost transferați la ATI în Italia. Pacienții au ajuns în peninsulă marți seara.

Patru pacienți COVID-19 români, transferați la ATI în Italia
Sursa foto: Facebook/Dipartimento Protezione Civile
de Cerasela Stafie    |    10 Noi 2021   •   12:31

Transferul a fost realizat de o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, care a decolat de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni. Până acolo, oamenii au fost transportați de la unitățile medicale cu ambulanțe SMURD.

Doi dintre aceștia vor fi asistați medical în unități din regiunea Piemonte, iar ceilalți doi au fost spitalizați în regiunea Lazio.

”Pe timpul zborului, pacienții aflați în stare gravă au fost monitorizați de o echip medicală  formată din specialiști din cadrul SMURD și personal medical militar al Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD,” a transmis Ambasada României în Italia.

Instituția nu a uitat să mulțumească statului italian pentru ajutorul acordat: ”în contextul crizei Covid-19, Europa răspunde solicitării de asistență internațională formulată de România, prin Mecanismul European de Protecție Civilă. Mulțumim, Italia! Principiul solidarității a ghidat întreaga colaborare româno-italiană în context european în aceste luni de pandemie, punând în lumină umanitatea și prietenia care ne leagă”.

Departamentul de Protecție Civilă al Italiei a transmis că pacienții au ajuns în peninsulă: ”zborul Forțelor Aeriene Române cu patru pacienți Covid-19 din România care au nevoie de îngrijire la terapie intensivă a aterizat în Italia. Operațiunea, desfășurată în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, va ușura presiunea asupra unităților spitalicești din țară.”

Postarea insituției s-a viralizat pe rețelele de socializare. Peste 11.000 de oameni au reacționat, majoritatea amintindu-și de situația prin care Italia a trecut la începutul pandemiei. La momentul respectiv, a fost activat Meganismul European de Protecție Civilă, iar țările din UE au ajutat statul. 

România a trimis și ea o echipă de medici în peninsulă, lucru de care italienii și-au amintit acum. Cu toate acestea, situația vaccinării scăzute din țara noastră a fost un subiect dezbătut pe larg și care ne-a adus multe critici.

×
Subiecte în articol: transfer Italia
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close