x close

Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată. Fosta șefă DIICOT va fi eliberată din închisoare imediat ce decizia ajunge în Costa Rica

20 Dec 2018   •   09:21
Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată. Fosta șefă DIICOT va fi eliberată din închisoare imediat ce decizia ajunge în Costa Rica

Continuă eliberările în dosare grele, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale care a hotărât că modalitățile de constituire a completurilor de 5 judecători de la instanta suprema sunt ilegale.

Alina Bica va trebui eliberată imediat ce decizia va ajunge la autorităţile din Costa Rica, acolo unde aceasta se află în arest.

”Colegul meu Doru Trăilă a susținut această contestație în anulare. E fabuloasa decizia, la fel ca toate cele date ieri. Au fost istorice, de o complexitate extraordinară. Decizia Alinei Bica va fi tradusă de urgență, dacă va fi nevoie de original va fi dus în Costa Rica. În decursul acestei zile, în mod normal, judecătorii din Costa Rica ar trebuie să o pună liberă pe Alina Bica. Acum, orice minut în spatele gratiilor sunt nelegale”, a declarat avocatul Laura Vicol, la Antena 3.

Și Șerban Pop, fost sef al ANAF, condamnat alături de Alina Bica la 5 ani de inchisoare, va fi pus in libertate joi, după ce ICCJ a decis să suspende executarea pedepsei pana se va judeca cererea acestuia de anulare a pedepsei, formulata ca urmare a deciziei CCR privind completurile de 5 judecatori.

Citeşte mai multe despre:

suspendare Alina Bica pedeapsa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati