Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii DNA la Ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului şi Agrostar. Constantin: Preşedintele ADS, demis încă din septembrie

Percheziţii DNA la Ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului şi Agrostar. Constantin: Preşedintele ADS, demis încă din septembrie

Percheziţii DNA la Ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului şi Agrostar. Constantin: Preşedintele ADS, demis încă din septembrie
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Noi 2013   •   16:36
UPDATE 17.30 - Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat, vineri, că l-a demis pe preşedintele ADS pentru probleme manageriale găsite la un control, decizie pe care i-a comunicat-o încă din septembrie, dar care a fost pusă în aplicare abia cum, întrucât acesta a fost în concediu medical.

Constantin a precizat că, în urma verificărilor la Agenţia Domeniilor Statului (ADS), Corpul de control al Ministerului Agriculturii a identificat probleme manageriale, astfel că, în 23 septembrie, a luat decizia de a-l demite pe Dan Lucian Ştefan Mogoş.
 
Ministrul Agriculturii a mai spus că decizia de a-l demite pe şeful ADS nu a putut fi pusă în aplicare până acum întrucât acesta a fost în concediu medical până vineri.

Constantin a precizat că documentele privind demiterea preşedintelui ADS au început să fie întocmite în cursul zilei de joi.

Întrebat de ce l-a demis pe Mogoş, Daniel Constantin a răspuns: "Se simţea nevoia de îmbunătăţire a managementului în cadrul ADS".

Ministrul a subliniat că nicio persoană din instituţia pe care o conduce nu este vizată şi nu a fost citată să dea declaraţii la DNA, el precizând că în atenţia anchetatorilor ar fi persoane din ADS.
   
Daniel Constantin a mai precizat că o angajată din ADS a sesizat Ministerul Agriculturii privind anumite probleme la achiziţii pentru sediul central al ADS, iar Corpul de control a făcut verificări şi a constatat că sunt nereguli.


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut, vineri, percheziţii la Ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului şi Federaţia Sindicală Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente, în cadrul unei anchete vizând fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare, informează Mediafax.
   
Sursele citate au precizat că procurorii anticorupţie au ridicat de la sediile Ministerului Agriculturii, ADS şi Agrostar mai multe documente, care vor fi analizate în cadrul unui dosar penal deschis recent.
   
În urma percheziţiilor nu au fost luate şi măsuri preventive în cazul unor persoane care ar fi în atenţia anchetatorilor în acest dosar, au mai spus sursele citate.  

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close