Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la sediul OTV şi la domiciliul lui Dan Diaconescu

Percheziţii la sediul OTV şi la domiciliul lui Dan Diaconescu

Percheziţii la sediul OTV şi la domiciliul lui Dan Diaconescu
21 Iun 2010   •   13:24

Sediul postului de televiziune OTV şi locuinţa patronului Dan Diaconescu au fost percheziţionate, luni, de către procurorii DNA, însoţiţi de  jandarmi şi mascaţi. Autorităţile căutau mai multe casete video care ar constitui probe în dosarul în care Doru Pârv, realizator al emisiunii "Al şaptelea simţ", difuzată la OTV, este cercetat pentru trafic de influenţă.

Descinderile au avut loc la sediul OTV din cartierul bucureştean Militari, precum şi la domiciliul lui Dan Diaconescu. Potrivit unuia dintre avocaţii lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, procurorii DNA căutau o casetă, pe care însă nu au găsit-o. De asemenea, aceştia au cerut înregistrarea unei emisiuni difuzate pe 21-22 iunie 2009, care le-a fost pusă la dispoziţie, precum şi unele înscrisuri contabile, care de asemenea le-au fost puse la dispoziţie.

În momentul în care au început descinderile, Dan Diaconescu nu se afla în Capitală. Acesta urmează să se prezinte, luni după-amiază, la sediul DNA.

Dan Diaconescu, învinuit fără să ştie

Daniel Fenechiu a declarat, la finalul percheziţiilor, că patronul OTV ar fi fost pus deja sub acuzare, deşi acest lucru nu i-a fost adus la cunoştinţă. Avocatul susţine că, în autorizaţia de percheziţie, Dan Diaconescu este trecut ca "învinuit".

"După cum rezultă din autorizaţia de interceptare, el (n.r. Dan Diaconescu) deja a fost pus sub acuzare pentru o infracţiune care nu ne-a fost comunicată. Nu ştim despre ce este vorba. El nu a fost înştiinţat despre această învinuire", a declarat Daniel Fenechiu.



Avocatul lui Dan Diaconescu a catalogat acţiunea procurorilor drept "un abuz", apreciind drept nule percheziţiile.

"Noi apreciem că aceste mişcări în forţă ale Parchetului sunt nişte abuzuri, atât din perspectivă legală, cât şi din perspectivă cetăţenească. În opinia noastră, nu poţi să faci o percheziţie, cu atât mai puţin două-trei percheziţii, fără ca persoana împotriva căreia faci percheziţiile să aibă un anumit tip de calitate - să fie învinuit sau inculpat. În contextul în care, împotriva lui Diaconescu nu a fost începută urmărirea penală, sau, dacă a fost începută, nu i s-a adus la cunoştinţă, noi apreciem că este nulă percheziţia", a spus Daniel Fenechiu.





Dan Diaconescu: "Poate mă arestează. Orice e posibil la noi"

Contactat de Gândul, Dan Diaconescu a declarat că acţiunea procurorilor nu este firească, în condiţiile în care nu există un dosar. El a precizat că va veni în Bucureşti cu avionul personal şi că nu exclude să fie reţinut, întrucât "orice e posibil la noi".

"N-am mai auzit aşa ceva, să-ţi spargă casa, în condiţiile în care nu există un dosar şi nu eşti învinuit de nimic. Nici avocaţii mei n-au mai auzit aşa ceva. Eu sunt în străinătate, mă urc acum în avionul meu personal şi, în două ore, voi fi în ţară. Sper să nu mi-l confişte şi pe ăsta, când ajung. Sau poate mă arestează. Orice e posibil la noi. Nu m-ar mira să-mi facă şi percheziţie la bord", a declarat Dan Diaconescu pentru sursa precizată.


Doru Pârv, acuzat de trafic de influenţă


Potrivit unor surse juridice citate de Mediafax, sediul OTV a fost închis temporar pe timpul derulării percheziţiilor, astfel că nimeni nu a fost lăsat să iasă, iar cei care doreau să intre o puteau face numai pe bază de legitimaţie.

Dan Diaconescu a fost audiat ca martor de către procurorii DNA, la sfârşitul lunii februarie 2010, într-un dosar în care primarul unei comune arădene l-a denunţat pe Doru Pârv. Edilul susţinea că Pârv i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromiţătoare legate de afacerile pe care le-ar derula acesta.

Potrivit primarului, Doru Pârv i-a cerut suma respectivă în mai multe tranşe, prima fiind de 25.000 de euro. Edilul susţine însă că nu i-a dat niciun ban lui Pârv, alegând în schimb să îl denunţe la DNA.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu descinderi otv sediu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close