Antena 3 CNN Actualitate O nouă categorie de permis auto apare pe piață. Se ține cont de viteză

O nouă categorie de permis auto apare pe piață. Se ține cont de viteză

Românii vor putea avea o nouă categorie de permis auto. Se va ține cont de viteza cu care se deplasează vehiculul.

O nouă categorie de permis auto apare pe piață. Se ține cont de viteză
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    22 Ian 2024   •   22:00

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate pe 18 ianuarie 2024 în Codul Rutier apare o nouă categorie de permis auto. În cadrul acesteia nu se ține cont de tonaj, ci de viteză.

”Recent, a fost adoptată Ordonanța de Urgență nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care vine să aducă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește conducerea tractoarelor agricole și forestiere.

Citește și: Prețul polițelor RCA, modificat din nou. Categoriile de șoferi care vor plăti mai puțin

S-a introdus o categorie nouă de permis de conducere, denumită Tr1. Este foarte important de clarificat faptul că principala caracteristică a acestei categorii este limita vitezei de deplasare, și anume 40 km/h pe drumurile publice", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerului Agriculturii, semnat de ministrul Florin Barbu și adresat fermierilor. 

Compatibilitate cu Permisul de Categoria B: Dacă dețineți deja un permis de categoria B, puteți conduce nu doar autoturisme și autoutilitare, ci și tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1. Această categorie de permis, Tr1, acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci, cu condiția să respectați limita de viteză de 40 km/h pe drumurile publice.

Tractoare Agricole sau Forestiere cu Viteză Maximă de 40 km/h: Cu permisul de categoria Tr1, aveți dreptul să conduceți tractoare agricole sau forestiere care se deplasează cu o viteză maximă de până la 40 km/h pe drumurile publice.

Valabilitate pentru Ansamblurile cu Remorci: Categoria Tr1 din permisul de conducere acoperă și ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci. Aceasta este o regulă valabilă indiferent de masa totală maximă autorizată a vehiculului sau ansamblului de vehicule.

"Această categorie Tr1 vine în întâmpinarea nevoilor voastre, facilitând conducerea tractoarelor agricole sau forestiere specifice activităților agricole, fără a vă impune criterii legate de masa totală maximă autorizată sau tonaj” arată un comunicat al Ministerului Agriculturii, semnat de ministrul Florin Barbu și adresat fermierilor", se mai arată în comunicatul Ministerului Agriculturii.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close