Antena 3 CNN Actualitate Peste 1200 de fermieri au protestat la sediul Guvernului. Au anunţat că se vor întoarce în număr mult mai mare

Peste 1200 de fermieri au protestat la sediul Guvernului. Au anunţat că se vor întoarce în număr mult mai mare

Peste 1200 de fermieri au protestat la sediul Guvernului. Au anunţat că se vor întoarce în număr mult mai mare
Sursa foto: foto: incomemagazine.ro
02 Apr 2015   •   14:28

Peste 1.200 de fermieri au protestat în faţa Guvernului timp de 3 ore. Au adus talăngi, fluiere şi vuvuzele şi au afişat bannere pe care au scris "Constantine, nu uita, suferim din cauza ta"; "Ponta, oaia ta e acasă, nu lua pielea de pe-a noastră", "Extratereştii Ponta şi Constantin, plecaţi de pe planeta noastră", precum şi desene cu un lup în blană de oaie. Unii dintre protestatari au venit îmbrăcaţi în blănuri de oaie şi purtând pe cap căciuli de astrahan sau clopuri, unii dintre aceştia fiind încălţaţi cu opinci. Au cerut demisia ministrului agriculturii Daniel Constantin

Aceştia sunt nemulţumiţi că subvenţia pentru animalele pe care le deţin este plătită cu întârziere şi are o valoare mai mică decât a promis ministrul Agriculturii. Au incheiat protestul, dar au promis că se vor întoarce după Paşte când vor fi cel puţin 10.000 de fermieri, conform unui lider de sindicat.

"Plata târzie a subvenţiilor, problema păşunilor şi eliminarea cotei de lapte, la care se adaugă şi situaţia grea din ţările arabe, unde noi exportam oi, poate duce la desfiinţarea multor ferme de oi din România. Drept urmare, dacă nu vom găsi înţelegere, după Paşte, în faţa sediului Guvernului vor veni cel puţin 10.000 de fermieri", a mai spus Ştefan Nicolae, lider de sindicat.

Premierul Ponta s-a arătat deranjat de faptul că Ministerul Agriculturii a întârziat plata subvenţiilor pe cap de animal, deşi avea fondurile necesare, arătând că fermierii au dreptate să protesteze, şi i-a solicitat ministrului de resort să le explice că, între timp, subvenţiile au fost plătite.
"Am văzut că există o nemulţumire la fermieri, domnul ministru! Ştiam că aveţi toţi banii, de ce sunt nemulţumiţi fermieri?", l-a întrebat Ponta, în şedinţa de guvern, pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Acesta a spus că fermierii şi-au primit banii, dar cu întârziere.
 

×
Subiecte în articol: guvern Ministerul Agriculturii
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close