Antena 3 CNN Actualitate Peste 140 de persoane au înșelat statul cu 1,6 milioane de lei. Ei s-au dat drept artiști afectați de pandemie

Peste 140 de persoane au înșelat statul cu 1,6 milioane de lei. Ei s-au dat drept artiști afectați de pandemie

Peste 140 de persoane sunt cercetate pentru înșelăciune, fals și fals în declarații. Aceștia s-au dat drept artiști afectați de pandemie și au cerut ajutoare de la stat, prejudiciul fiind de 1,6 milioane de lei.

Peste 140 de persoane au înșelat statul cu 1,6 milioane de lei. Ei s-au dat drept artiști afectați de pandemie
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    24 Mar 2021   •   16:39

Un număr de 149 de persoane au fost audiate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, într-un dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunilor de înșelăciune, fals și fals în declarații.

Persoanele din județul Dâmbovița ar fi declarat, în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021 că activitatea lor artistică a fost grav afectată de pandemia de COVID-19 și ar fi solicitat ajutor din partea statului. Pentru solicitarea indemnizațiilor, ei ar fi folosit o serie de documente false care să le ateste activitatea.

În perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021, ar fi declarat în fals că, în contextul epidemiologic actual generat de răspândirea virusului SARS-CoV-2, activitatea artistică le-ar fi fost afectată și ar fi folosit documente falsificate pentru a solicita și primi indemnizații din partea Agenției de Plăți și Inspecție Socială, precizează IPJ Dâmbovița, potrivit Digi24.

Polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz continuă verificările, iar prejudiciul se ridică la 1.600.000 de lei.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close