Antena 3 CNN Actualitate Peste 250 de persoane protestează la Oradea: Au ars o poză cu Băsescu şi au spânzurat o figurină care îl reprezenta

Peste 250 de persoane protestează la Oradea: Au ars o poză cu Băsescu şi au spânzurat o figurină care îl reprezenta

Peste 250 de persoane protestează la Oradea: Au ars o poză cu Băsescu şi au spânzurat o figurină care îl reprezenta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Ian 2012   •   20:01

Peste 250 de persoane au protestat, joi, la Oradea, în cadrul acţiunii, informează Mediafax. Unii manifestanţi au dat foc unei poze a preşedintelui Traian Băsescu, iar alţii au adus o figurină despre care spuneau că îl reprezintă pe şeful statului şi pe care au spânzurat-o.

Protestul de joi de la Oradea a fost iniţiat de Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor şi a avut loc în faţa Prefecturii Bihor, unde s-au adunat iniţial zeci de cadre didactice.
   
Protestatarii au fost informaţi de jandarmii care stăteau la poarta Prefecturii că prefectul acceptă să le asculte nemulţumirile, dacă îşi trimit o delegaţie, însă dascălii au refuzat.
   
"Nu avem de ce să vorbim cu prefectul, pentru că problemele învăţământului nu sunt de compentenţa sa. E vorba de legi, de ordonanţe", a spus liderul de sindicat Ioan Ţenţ.
   
Profesorii au avut pancarte cu mesaje precum "Noi v-am educat, voi ne-aţi furat", "Jos Guvernul" şi au huiduit.

Manifestanţii au scandat "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", "Jos Guvernul", "Demisia", iar la un moment dat au dat foc unei fotografii a preşedintelui Traian Băsescu.
   
Ulterior, au venit două grupuri de suporteri ai unor echipe de fotbal, cu feţele acoperite de eşarfe tricolore, care au adresat injurii la adresa şefului statului şi au avut un banner pe care scria "Ultraşii, oameni cu drepturi".
   
La un moment dat, cineva a adus o spânzurătoare cu funie, în care a fost agăţată o figurină ce reprezenta un cerşetor. Oamenii au spus că figurina îl reprezintă pe Traian Băsescu, pe care îl vor spânzurat, "să coboare de unde a urcat", iar participanţii au aplaudat.
   
Suporterii s-au înflăcărat şi au început să strige lozinci specifice stadioanelor, "Băse, lasă-ne", dar şi să repete injurii la adresa preşedintului.





×
Subiecte în articol: protestatari Oradea proteste spanzurat poza
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close