Antena 3 CNN Actualitate Parlamentul a votat a doua oară legea bugetului de stat pe 2019

Parlamentul a votat a doua oară legea bugetului de stat pe 2019

Parlamentul a votat a doua oară legea bugetului de stat pe 2019
13 Mar 2019   •   14:30

Update: Legea bugetului de stat pe 2019 a fost votată din nou în Parlament și va ajunge din nou pe masa președintelui Iohannis, în forma inițială.

Update: Comisiile parlamentare de buget-finanţe au respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui la proiectul legii bugetului de stat pe 2019. 

S-au înregistrat 23 de voturi ''pentru'' şi 13 ''împotrivă''. Astfel, proiectul de buget a fost aprobat în forma iniţială, nefiind admisă nicio modificare faţă de varianta trimisă iniţial la promulgare. Dezbaterile în comisii au durat mai puţin de o oră. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat, la începutul şedinţei, că ministerul respinge de la început toate amendamentele depuse la proiectul de buget. "Se ştiu amendamentele, să nu mai stăm. Ministerul de Finanţe de la început respinge orice propunere de amendare. Amendamentele se cunosc de toţi colegii. Vot imediat pentru că toată lumea aşteaptă acest buget", a spus Teodorovici. 

Parlamentarii PNL şi USR au solicitat să susţină toate amendamentele, însă preşedintele Comisiei de buget de la Senat, Viorel Arcaş, care a condus şedinţa, a respins această propunere. Senatorul PNL Florin Cîţu a cerut să pună o întrebare ministrului Finanţelor legată de buget, însă acesta a replicat: "În pauză". Între social-democraţi şi reprezentanţii Opoziţiei au avut loc mai multe schimburi de replici, în timp ce amendamentele au fost votate pe bandă rulantă. 

Știrea inițială

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ca miercuri, începând cu ora 14,00, plenul reunit al Parlamentului să reexamineze proiectul bugetului de stat pe anul în curs, ca urmare a cererii preşedintelui Iohannis. 

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului a stabilit ca miercuri, începând cu ora 10,00, Comisiile reunite de buget-finanţe să reanalizeze proiectul pentru întocmirea unui raport, care va fi supus votului plenului reunit. 

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pe anul 2019, evidenţiind că alocarea resurselor bugetare este "fundamentată pe o prognoză nerealistă", afectează funcţionarea unor instituţii publice cu rol esenţial, dar şi dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că bugetul a fost elaborat "foarte bine" şi nu poate fi modificat din cauza "mofturilor unui om care, întâmplător, este preşedintele României". 

×
Subiecte în articol: reexaminare buget Klaus Iohannis
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close