Antena 3 CNN Actualitate Ponta, la CSM: Nu am făcut nominalizări. Şefii Parchetelor, aleşi în urma unei proceduri de selecţie condusă de viitorul ministru

Ponta, la CSM: Nu am făcut nominalizări. Şefii Parchetelor, aleşi în urma unei proceduri de selecţie condusă de viitorul ministru

Ponta, la CSM: Nu am făcut nominalizări. Şefii Parchetelor, aleşi în urma unei proceduri de selecţie condusă de viitorul ministru
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Apr 2013   •   12:40

Premierul Victor Ponta, aflat la festivităţile prilejuite de aniversarea a 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, ar fi confirmat că Laura Codruţa Kovesi va prelua şefia DNA.

Ulterior,  Victor Ponta le-a declarat jurnaliştilor că răspunsul său nu vine ca o confirmare a numirii fostului procuror general Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, acesta subliniind că nu a înţeles exact întrebarea care i-a fost adresată de către jurnalişti.

UPDATE 12.30 - Premierul Victor Ponta, ministrul interimar al Justiţiei, a declarat, marţi, la finalul discuţiilor cu membrii CSM, că nu a făcut nominalizări pe tema numirii procurorilor pentru DNA şi Parchet, ci noul ministru al Justiţiei va face o procedură de selecţie a lor.

"Nu am făcut nici un fel de nominalizare şi nu am vorbit despre nici un fel de nume. Am avut o discuţie cu secţia de procurori despre procedură: dacă mergem pe procedura prevazută în acest moment de lege, cu propunerea ministrului Justiţiei, avizul CSM şi numirea de către preşedinte, sau dacă mergem cu acea procedură discutată cu Pivniceru şi UE, cu etape de selecţie", a declarat Ponta.

Ponta a anunţat că va numi un nou ministru al Justiţiei care va stabili şi va conduce aceste proceduri.

Întrebat cum îi va comunica preşedintelui Traian Băsescu concluziile şedinţei de la CSM, Victor Ponta a declarat că îl va suna.



UPDATE 12.00 - Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, susţine că premierul Victor Ponta a răspuns afirmativ la întrebarea dacă va susţine declaraţii la CSM pe tema numirii procurorilor şi nu la cea privind o numire a Laurei Kovesi la şefia DNA.
   
"Premierul nu face declaraţii peste umăr la întrebări atât de importante. El a răspuns la întrebarea dacă va face declaraţii pe această temă şi a răspuns: "Da, la CSM", susţine purtătorul de cuvânt al Guvernului,
citat de Mediafax.


UPDATE 11.00 -
Premierul Victor Ponta, ministrul interimar al Justiţiei, a ajuns la sediul CSM în vederea consultării privind nominalizările pentru conducerea Parchetului General şi a DNA.

Ponta a refuzat să facă declaraţii la sosirea la CSM.


Zeci de persoane protestează, marţi dimineaţa, la sediul CSM, faţă de posibila nominalizare a Codruţei Kovesi la conducerea DNA.


Antonescu: Dacă Ponta vrea să o desemneze pe Kovesi la DNA, eu MĂ OPUN

Anterior, Ponta a spus zâmbind, înaintea discuţiei pe care o va avea cu CSM legat de numirile procurorilor, să speră ca astăzi să nu fie nevoie de Jandarmerie.

"Pentru dumneavoastră, toate perioadele sunt dificile, pentru că de dumneavoastră este nevoie atunci când sunt probleme. Eu astăzi sper să nu fie nevoie de Jandarmerie, de mâine, sigur, va fi întotdeauna", a spus Ponta.

Ponta: Procurorii nu se numesc la PSD sau PNL. Fac nominalizările după ce discut cu CSM şi Băsescu

Şeful Guvernului va participa, la ora 11.00, la şedinţa secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru o discuţie privind nominalizările pentru conducerea Parchetului General şi a DNA, urmând ca după aceea să aibă şi o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu pe aceeaşi temă.

Premierul Ponta, ministrul interimar al Justiţiei, a declarat în repetate rânduri că nu exclude varianta ca fostul procuror general Laura Codruţa Kovesi să fie numită la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adăugând că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă această persoană, considerată "omul lui Băsescu", va fi numită la DNA.





×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close