Antena 3 Actualitate Ponta: Lecţia noastră - în scandalul cărnii de cal - să nu mai stăm cu capul în pământ

Ponta: Lecţia noastră - în scandalul cărnii de cal - să nu mai stăm cu capul în pământ

14 Feb 2013   •   21:50
Ponta: Lecţia noastră - în scandalul cărnii de cal - să nu mai stăm cu capul în pământ
Sursa foto: Foto: Agerpres

Premierul Victor Ponta a declarat, după ce Guvernul de la Paris a anunţat că firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, că trebuie aplicate sancţiuni dure, iar lecţia pentru România este să nu mai accepte tot timpul să stea cu capul în pământ, informează Mediafax.

"În primul rând, sunt foarte bucuros că lucrurile s-au clarificat atât de repede şi că a rezultat clar că România a respectat toate regulile şi standardele europene. Am fost mulţumit de modul în care au reacţionat şi au acţionat, rapid, Ministerul Agriculturii şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, acum sigur că trebuie date sancţiuni dure pentru firma din Franţa şi pentru ceilalţi vinovaţi, dar cea mai importantă lecţie pentru noi este că nu trebuie să acceptăm tot timpul postura de vinovaţi şi cu capul în pământ. Când apar probleme, trebuie să verificăm şi dacă suntem vinovaţi de ceva, sigur că recunoaştem, dar dacă nu, trebuie să fim mai demni şi mai bătăioşi în raporturile cu partenerii noştri europeni. A fost o lecţie foarte bună", a spus Ponta.
   
El a arătat că Guvernul român a acţionat bine şi rapid, că francezii au fost foarte corecţi şi a mulţumit Ministerului Agriculturii din Franţa pentru fair-play-ul cu care a acţionat în relaţia cu autorităţile române.
   
"Francezii au fost foarte corecţi şi vreau să mulţumesc Ministerului Agriculturii din Franţa, care a fost extrem de fair-play cu noi. Cred că de acum încolo aşa trebuie să acţionăm: rapid, hotărât şi demn", a mai spus Ponta.
   
Firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, care a suspendat autorizaţia de procesare a cărnii pentru această companie.

Conform unor surse citate de ziarul francez Le Parisien, compania Spanghero ar fi cumpărat 42 de tone de carne de cal, la începutul lunii ianuarie, de la o firmă cipriotă.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close