Antena 3 Actualitate Ponta: Nu dăm bani pentru revoluţionarii care şi-au descoperit Revoluţia după 2000

Ponta: Nu dăm bani pentru revoluţionarii care şi-au descoperit Revoluţia după 2000

de S.T.    |    22 Dec 2012   •   13:33
Ponta: Nu dăm bani pentru revoluţionarii care şi-au descoperit Revoluţia după 2000
Sursa foto: Foto: Agerpres

Guvernul nu va aloca bani din buget pentru acei revoluţionari care au descoperit după anul 2000 că au participat la Revoluţia din decembrie 1989 şi au solicitat în consecinţă acordarea de indemnizaţii, chiar dacă această decizie îi va nemulţumi pe cei implicaţi, a declarat, sâmbătă, premierul Victor Ponta.
   
"Am văzut supărarea celor de la asociaţiile de revoluţionari. Vreau să spun foarte clar, îmi menţin decizia - sigur că mulţi vor fi supăraţi - că nu se poate să continuăm cu 20.000 de revoluţionari, din care 15.000 şi-au descoperit Revoluţia după 2000. Putem să dăm sprijin pentru răniţi, cei cu dizabilităţi şi, eventual, pentru cei care chiar au fost în decembrie 1989. Revoluţionarii de după 2000 - nu sunt de acord şi nu o să primească nici măcar la buget bani, pentru că e incorect. Pentru cei care au fost la Revoluţie şi beneficiază în baza legii, pentru aceia la buget putem să găsim soluţiile respective", a spus Ponta.
   
Aproximativ 50 de revoluţionari care au participat, duminică, la o şedinţă festivă la Consiliul Local Timişoara, pentru comemorarea Revoluţiei din Decembrie 1989, au cerut demisia premierului Victor Ponta, fiind nemulţumiţi că nu le-au fost reîntregite indemnizaţiile.
   
Aceştia au cerut să fie excluşi acei "revoluţionari falşi", iar indemnizaţiile primite de cei rămaşi pe liste să fie reîntregite.

Ponta a precizat că beneficiile suplimentare rămân aşa cum au fost suspendate de Guvernul Boc, el arătând că nimeni nu va pierde niciun leu şi că această situaţie se va menţine până la adoptarea bugetului, când instituţiile vor spune ce pot şi ce nu pot acoperi.

În toamnă, premierul Victor Ponta a declarat că PDL a dat mii de certificate de revoluţionar false şi că a cerut Secretariatului de stat care se ocupă de revoluţionari să le anuleze, arătând că nu va da bani publici pentru 3.500 de revoluţionari falşi făcuţi de fostul secretar de stat George Costin.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close