Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Oricine mă întreabă de la Parchet ceva despre Microsoft, mă duc şi spun. Nu am avut legatură cu contractele

Ponta: Oricine mă întreabă de la Parchet ceva despre Microsoft, mă duc şi spun. Nu am avut legatură cu contractele

Ponta: Oricine mă întreabă de la Parchet ceva despre Microsoft, mă duc şi spun. Nu am avut legatură cu contractele
de M.T.    |    30 Sep 2014   •   20:15

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu a avut vreo legătură cu contractele privind licenţele Microsoft şi că, în cazul în care va fi solicitat de procurori, va merge la Parchet pentru a spune ce ştie.

Ponta a făcut precizările în contextul în care numele său şi al lui Adrian Năstase apar în declaraţia dată de un martor în faţa procurorilor DNA.

„Vă promit că oricine mă întreabă de la Parchet ceva despre Microsoft, mă duc şi spun. După cum ştiţi foarte bine, nu am avut niciodată nicio poziţie publică din care să am legatură cu contracte, dar, dacă mă cheamă cineva, bineînţeles că mă duc şi spun tot ceea ce ştiu”, a spus premierul, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în 2004 au existat anumite donaţii din partea Fujitsu-Siemens către organizaţia Tineretului Social-Democrat, Ponta a răspuns: „Nu cunosc, pentru simplul motiv că Tineretul Social-Democrat nu a fost niciodată personalitate juridică. Dacă vă referiţi la partid, nu ştiu, nu cunosc”.

Referitor la posibilitatea ca în 2004, când era şef al Corpului de Control al premierului Năstase, să fi făcut din această calitate vreun control la Ministerul Educaţiei, Ponta a spus că toate rapoartele se găsesc la Guvern.

„Sunt convins că toate controalele pe care Corpul de Control al prim-ministrului le-a făcut în urmă cu 12 ani le găsiţi la Guvern. Vă punem totul la dispoziţie sau, dacă nu, au fost făcute deja publice până acum”, a explicat Victor Ponta.

„Mi-aş dori foarte mult să-mi aduc aminte de tot ce v-ar interesa pe dumneavoastră, dar, fiind vorba de ceva de acum 12 ani şi de nişte documente oficiale, cred că mai corect este să ne cereţi în scris, să vă dăm în scris”, a adăugat premierul.

De asemenea, Ponta a fost întrebat dacă a vorbit vreodată cu Claudiu Florică, martorul care a dat declaraţie la DNA, despre acest subiect, un lucru pe care premierul l-a negat.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close