Antena 3 CNN Actualitate Posturile de conducere din Ministerul de Interne s-au redus cu 35%

Posturile de conducere din Ministerul de Interne s-au redus cu 35%

Posturile de conducere din Ministerul de Interne s-au redus cu 35%
Sursa foto: Dan Nica
14 Mar 2009   •   09:50

Funcţiile de conducere din Ministerul Administraţiei şi Internelor s-au redus cu 35% şi peste 700 de posturi din cele 2.000 ale Aparatului Central au fost transferate la structurile operative. Schimbările legate de organizarea şi funcţionarea ministerului au fost făcute la propunerea ministrului Dan Nica pentru ca activitatea instituţiei să devină mai eficientă.


Ministrul de Interne Dan Nica a început concedierile şi reorganizarea în instituţia pe care o conduce. Potrivit ziariştilor de la Jurnalul Naţional, măsurile propuse de Nica presupun în primul rând reducerea direcţiilor generale: numărul acestora scade de la 22 la opt, celelalte direcţii ale Ministerului fiind comasate sau transformate în direcţii de rang inferior. S-a redus astfel semnificativ şi numărul posturilor de conducere.


Schimbările vizează, de asemenea, Agenţiile Naţionale Antidrog şi Împotriva Traficului de Persoane, precum şi Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. Acestea vor fi transferate din subordinea ministerului sub comanda IGPR, iar Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie "Acvila" va fi reorganizat în cadrul Inspectoratului Jandarmeriei Române.


Ministrul de Interne a argumentat modificările prin nevoia de a reglementa noul cadru organizatoric şi funcţional al MAI, pentru evitarea producerii unui blocaj instituţional.


Noua organigramă a Ministerului Administraţiei şi Internelor prevede şi înfiinţarea Direcţiei Generale Control şi Audit Intern. Conform Jurnalului Naţional, scopul acesteia este de verificare a activităţilor financiare şi de consiliere în legătură cu utilizarea resurselor.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministerul de Interne Dan Nica
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close