Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei nu declară stare de alertă în Sectorul 1: ”Nu există pericol iminent”

Prefectul Capitalei nu declară stare de alertă în Sectorul 1: ”Nu există pericol iminent”

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat astăzi că nu va institui starea de alertă în Sectorul 1 în privința grămezilor de gunoaie de pe străzi. Alin Stoica susține că analizele primite de la autoritățile de mediu nu indică un pericol suficient de mare pentru a se lua această măsură.

Prefectul Capitalei nu declară stare de alertă în Sectorul 1: ”Nu există pericol iminent”
Sursa foto: Antena3
de Adelina Miron    |    10 Iun 2021   •   12:43

”Am primit documentaţii parţial de la DSP, Autoritatea pentru Mediua şi Garda de Mediu în dimineaţa aceasta, şi nota de constatare. Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că ar exista un pericol iminent, drept pentru care nu este întrunită a doua condiţie prevăyută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. În acest moment, autorităţile responsabile în domeniul sanitar şi de mediu nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă la adresa locuitorilor încât să se poată institui măsuri de urgenţă sau excepţioanale.

Există disfuncționalități în funcționarea serviciului public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea și de aceea eu voi continua să caut soluții împreună cu Primăria Sectorului 1 și cu prestatorul, în așa fel încât disconfortul pentru cetățeni să fie cât mai mic și să nu ajungem să existe un pericol real pentru sănătate. Voi continua să cer autorităților să monitorizeze situația. (...) Punctul de blocaj rămâne același, și anume relația dintre prestatorul din Sectorul 1, adică Romprest, și unul dintre sortatori, Romwest, generată de o creanță neachitată către sortator. (...) Astăzi aș vrea să găsesc o modalitate prin care să deblocăm  acest punct de blocaj între sortator și prestatorul de servicii de salubritate din Sectorul 1. Sper ca într-o oră sau două să vin către dumneavoastră cu o altă soluție.”, a explicat Alin Stoica.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Alin Stoica gunoi alerta Sector 1
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close