Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, audiat la DNA în dosarul lui Dan Diaconescu

Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, audiat la DNA în dosarul lui Dan Diaconescu

Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, audiat la DNA în dosarul lui Dan Diaconescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Iul 2010   •   14:13

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Cătălin Macovei, a fost audiat, miercuri, la DNA în dosarul în care patronul OTV, Dan Diaconescu, este acuzat de şantajarea omului de afaceri Petru Ţârdea, caz pe care şeful ANI l-a cercetat în 2005, când era procuror. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Macovei a fost audiat în calitate de martor.

Foştii colegi ai lui Macovei l-au chestionat pe acesta în legătură cu modul în care a instrumentat primul dosar deschis pe numele patronului OTV (2005) şi situaţia interceptărilor. Totodată, susţin sursele citate, şeful ANI a fost nevoit să precizeze motivul pentru care, la acel moment, nu s-a mai efectuat un flagrant delict în acel dosar.

În acest caz, patronul OTV a fost pus sub acuzare pentru şantaj. Tot în acest dosar mai este învinuit şi Mihai Ghezea, fost director al publicaţiei Atac la persoană. Ghezea, care era şi colaborator la OTV, este acuzat că, în 2005, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i 100.000 de euro, din care ar fi primit 4.500.

În urmă cu 3 ani, procurorul DNA Cătălin Macovei, în prezent preşedinte ANI, a decis declinarea cazului la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: martor Dan Diaconescu audiat DNA
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close