Antena 3 CNN Actualitate Președintele BNS, despre legea pensiilor: "Îi sancționează pe salariații activi. Pregătiți-vă! Va fi crescută din nou vârsta de pensionare"

Președintele BNS, despre legea pensiilor: "Îi sancționează pe salariații activi. Pregătiți-vă! Va fi crescută din nou vârsta de pensionare"

Legea pensiilor, aflată în Parlament, îi sancționează pe salariații activi, spune președintele BNS, Dumitru Costin.

Președintele BNS, despre legea pensiilor: "Îi sancționează pe salariații activi. Pregătiți-vă! Va fi crescută din nou vârsta de pensionare"
Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2023   •   11:32

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical a anunțat că va sesiza Comisia Europeană în România "asupra incertitudinilor pe care le aduce” și afirmă că în 2030 va fi crescută din nou vârsta de pensionare.

"Este o lege care îi sancționează pe salariații activi. Vom sesiza Comisia Europeană în România asupra incertitudinilor pe care le aduce această lege”, spune Dumitru Costin, președinte BNS.

El afirmă că a sesizat deja comisarul european pentru muncă.

"Singurii care beneficiază, pe termen scurt, de acest proiect sunt actualii pensionari aflați în plată.

Citește și: Ministrul Muncii anunță că vârsta de pensionare crește peste 65 de ani proporțional cu creșterea speranței de viață: "Nu ne dorim creşteri ad-hoc"

Nu pare să fie soluția pe care o așteptau lucrătorii din România! Pregătiți-vă că în 2030 va fi crescută din nou vârsta de pensionare așa cum arată lucrurile, odată cu adoptarea proiectului”, încheie Costin.

Senatul a votat, marți seara, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, cu 85 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” și 19 abțineri.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close