Antena 3 CNN Actualitate Primarul Radu Mihaiu va propune o bursă de 50.000 de lei pentru campioni mondiali, după succesul lui David Popovici, elev în Sectorul 2

Primarul Radu Mihaiu va propune o bursă de 50.000 de lei pentru campioni mondiali, după succesul lui David Popovici, elev în Sectorul 2

Primarul Radu Mihaiu a anunțat, în această seară, că va propune Consiliului Local o bursă de 50.000 de lei pentru campionii mondiali la discipline olimpice, inspirat fiind de succesul înregistrat la mondialele de înot de David Popovici, care este elev în Sectorul 2, administrat de Mihaiu.

Primarul Radu Mihaiu va propune o bursă de 50.000 de lei pentru campioni mondiali, după succesul lui David Popovici, elev în Sectorul 2
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    20 Iun 2022   •   23:42

Edilul l-a felicitat pe noul campion mondial la proba de 200 de m la Campionatul Mondial de la Budapesta:

”Felicitări David Popovici! De astăzi, România are un campion mondial la înot la seniori, o performanță absolut fabuloasă. Pe lângă faptul că este un mare campion, David Popovici este și elev al Sectorului 2. Și am constatat că, deși Sectorul 2 acordă burse pentru elevi olimpici județeni și naționali, în grila aprobată de consiliul local nu există și burse pentru campioni mondiali.

Voi propune Consiliului Local al Sectorului 2 instituirea unei burse excepționale pentru campioni mondiali la discipline olimpice, în valoare totală de 50.000 de lei. Performanța adevărată merită răsplătită. Când se va întoarce de la Budapesta, voi sta de vorbă pe îndelete cu David pentru a înțelege cum putem crește numărul copiilor care merg la înot. Încă o dată, felicitări unui mare campion!”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

David Popovici, campion mondial la înot, la doar 17 ani | Prima medalie de aur pentru înotul masculin românesc

David Popovici, un tânăr de doar 17 ani, a devenit campion mondial în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie. Este prima medalie mondială de aur pentru înotul masculin românesc.

David Popovici a terminat cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00, ce reprezenta duminică un nou record mondial de juniori.

David Popovici i-a învins detașat pe campionul olimpic în exercițiu, britanicul Tom Dean, care a terminat cursa de luni pe locul 3, dar și pe campionul mondial la 400 metri liber, australianul Elijah Winnington, care a terminat abia pe locul 8, cu aproape o lungime de corp.

Locul al doilea a fost ocupat de coreanul Sunwoo Hwang, 19 ani, la o distanță considerabilă de 1,26 secunde față de David Popovici.

×
Subiecte în articol: sectorul 2 Radu Mihaiu David Popovici bursa
Parteneri
Un jandarm din Braşov a fost omorât. Criminalul, găsit inconştient
x close