Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei a eliminat taxa de adopţie a maidanezilor pentru ONG-urile care iau peste 100 de câini vagabonzi

Primăria Capitalei a eliminat taxa de adopţie a maidanezilor pentru ONG-urile care iau peste 100 de câini vagabonzi

Primăria Capitalei a eliminat taxa de adopţie a maidanezilor pentru ONG-urile care iau peste 100 de câini vagabonzi
Sursa foto: Foto: freshfieldsrescue.org.uk
de M.Z.    |    27 Sep 2013   •   09:59

Primăria Capitalei dă liber ONG-urilor să adopte câţi câini maidanezi pot îngriji. După ce legea care dă liber la eutanasierea câinilor în 14 zile după ce au fost prinşi a fost publicată în Monitorul Oficial, consilierii generali ai Capitalei au decis să elimine taxa pentru ONG-urile care adoptă peste 100 de patrupede. 


În ultima perioadă, adopţiile câinilor fără stăpân au crescut. În ultima lună, spre exemplu, peste 300 de câini care au fost adoptaţi din cele două centre de acest fel din Capitală.

În acest moment, în cele două adăposturi sunt circa 700 maidanezi care aşteaptă să aibă un stăpân.

Pe 25 septembrie, Curtea Constituţională a stabilit că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională.
 
Pe 10 septembrie, Camera Deputaţilor a adoptat Legea privind câinii fără stăpân, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea. Proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri.

Legea, adoptată după moartea lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de maidanezi, a fost contestată la CCR de un grup de 30 de parlamentari, din toate grupurile parlamentare, cu excepţia UDMR. 

Ce modificări aduce noua lege a maidanezilor. Amendamentele adoptate

Ce presupune eutanasierea câinilor. "Nu există nici un fel de barbarie în această lege"
 
În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, arătau iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.
 

Pe 2 septembrie, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close