Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei a transmis Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu sesizările cetăţenilor privind depozitul de deșeuri Iridex

Primăria Capitalei a transmis Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu sesizările cetăţenilor privind depozitul de deșeuri Iridex

Primăria Capitalei a transmis Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu sesizările cetăţenilor privind depozitul de deșeuri Iridex
Sursa foto: Foto: Pixabay
20 Aug 2018   •   16:41

Primăria Capitalei anunţă că a transmis către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi către Garda Naţională de Mediu - Comisariatul General Bucureşti toate sesizările din partea cetăţenilor ce vizează funcţionarea depozitului de deşeuri Iridex. 

"Primăria Municipiului Bucureşti a transmis către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi către Garda Naţională de Mediu - Comisariatul General Bucureşti toate sesizările din partea cetăţenilor ce vizează funcţionarea acestui depozit de deşeuri. Adresa transmisă de către Garda Naţională de Mediu - Comisariatul General Bucureşti menţionează faptul că a fost autorizată funcţionarea depozitului de deşeuri impunându-se respectarea unor condiţii specifice", se arată într-un comunicat transmis de PMB. 

Primăria menţionează că nu are atribuţii în autorizarea sau controlul modului în care operatorul se conformează celor impuse în autorizaţie. 

"Ca urmare a informaţiilor postate pe reţelele de socializare cu privire la situaţia depozitului de deşeuri Iridex şi la o presupusă neimplicare a Municipalităţii pentru rezolvarea nemulţumirii locuitorilor din zonă, vă transmitem următoarele precizări: Primăria Capitalei se implică, în limita prevederilor legale, în gestionarea situaţiei de la depozitul de deşeuri Iridex, neavând atribuţii în autorizarea sau controlul modului în care operatorul se conformează faţă de cele impuse în autorizaţie. Activitatea depozitului de deşeuri Iridex este reglementată prin Autorizaţia Integrată de Mediu, autorizaţie emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti. Controlul conformării faţă de impunerile autorizaţiei integrate de mediu este asigurat, conform legii, prin Garda de Mediu", a menţionat aceeaşi sursă. 

Primăria Municipiului Bucureşti mai precizează că nu poate interveni peste atribuţii gestionate de alte instituţii, neavând calitatea necesară, şi că "populaţia nemulţumită se poate adresa exclusiv" celor două instituţii. 

Conform PMB, depozitul de deşeuri Iridex a fost construit în anul 1999 şi dat în exploatare în anul 2000. În anul 1999 a fost încheiat contractul între Primăria Municipiului Bucureşti şi S.C. Iridex Group Import Export S.R.L. Contractul prevede depozitarea unei cantităţi de 225.000 tone/ an deşeuri menajere şi stradale, pe perioada funcţionării depozitului. 

"Obligativitatea asigurării tehnologiilor corespunzătoare pentru eliminarea acestor deşeuri şi respectarea calităţii factorilor de mediu sunt în sarcina administratorului depozitului S.C. Iridex Group Import Export S.R.L. Durata contractului, conform art. 2, este de 20 ani. Menţionăm că în data de 14.02.2018 Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Bucureşti, singura instituţie cu competenţe în domeniu, a emis Autorizaţia Integrată de Mediu nr. 15, valabilă 10 ani, până la data de 13.02.2028", mai reiese din comunicat. 

×
Subiecte în articol: groapa gunoi deseuri
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close