Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini de la locul prăbușirii avionului - VIDEO. Decizie de ultimă oră luată de ministrul Apărării

Primele imagini de la locul prăbușirii avionului - VIDEO. Decizie de ultimă oră luată de ministrul Apărării

Primele imagini de la locul prăbușirii avionului - VIDEO. Decizie de ultimă oră luată de ministrul Apărării
07 Iul 2018   •   17:07

Antena 3 vă prezintă în exclusivitate primele imagini de la locul prăbușirii avionului.

O aeronavă MiG 21 Lancer, din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti, s-a prăbuşit sâmbătă, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă". Ministerul Apărării anunţă oficial că Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 Lancer prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Acesta avea 36 de ani.

"Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi este alături de familia îndoliată", se arată în comunicatul transmis de MApN.

Cauzele accidentului nu se cunosc încă, ar putea fi atât o defecțiune tehnică, dar și o eroare de pilotaj.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat în emisiunea „Ediție de weekend” ce decizie de ultimă oră a luat după accidentul aviatic. În primul rând, niciu MIG nu se va mai ridica de la sol. Totodată, vor fi ceremonii militare în toate unitățile în memoria pilotului mort.

Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

„În momentul de față s-a pornit investigația specifică, eu am semnat ordinul de constituite,se fac cercetări la fața locului, sunt lucruri de procedură care se îndeplinesc în astfel de momente. La fața locului se află toți cei implicați în această investigație. Noi sperăm să avem cât de repede o concluzie a ceea ce s-a întâmplat. (...) Luni dimineață, la 8 și un sfert, la toate unitățile din România vor avea loc ceremonii militare dedicate locotenentului comandorului Rotaru”, a declarat Mihai Fifor.

 
 

×
Subiecte în articol: accident aviatic editie de weekend
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close