Antena 3 CNN Actualitate Procurorii au furat averea Ceauşeştilor

Procurorii au furat averea Ceauşeştilor

Procurorii au furat averea Ceauşeştilor
26 Ian 2007   •   15:23

De ziua tatălui său, Valentin Ceauşescu îi acuză pe procurorii care l-au cercetat că au sustras bunuri ale familiei. Curtea de Apel a luat vineri în discuţie recursul Parchetului la una dintre sentinţele Tribunalului Bucureşti, care clarifica situaţia juridică a lui Valentin Ceauşescu. Această sentinţă dispunea restituirea tuturor bunurilor confiscate de la urmaşii fostului dictator Nicolae Ceauşescu.

Valentin Ceauşescu s-a plâns în faţa instanţei, că, în timp ce el şi fraţii săi erau cercetaţi, după revoluţia din decembrie 1989, procurorii le-ar fi sustras din bunuri. Aceste obiecte ar fi fost ulterior vândute prin magazinele tip consignaţii.

De altfel, Valentin Ceauşescu susţine că acest recurs este o tentativă a procurorilor de a muşamaliza abuzurile comise. ?Disputa este foarte simplă. Este vorba despre corupţia unor oameni din Parchet, care încearcă să o ascundă prin orice metode. Asta a fost ultima lor cale de atac. Despre asta e vorba?, spune Valentin Ceauşescu.

La ieşirea din sala de judecată, el a anunţat că va lupta în continuare pentru a-şi recupera bunurile şi pentru clarificarea situaţiei mormintelor părinţilor săi. Curtea de Apel urmează să se pronunţe în acest caz peste câteva zile.

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close